Qui hi ha darrera el que mengem? Podem trobar els que segueixen la tradició familiar, que mantenen la mateixa activitat generació rera generació. Podem trobar els que fan un tomb a la vida, que deixen enrera la feina d’oficinista a la gran ciutat i se’n van a la muntanya a cuidar ovelles i fer formatges.

I també trobem casos com el Gerard Font, d’Ecopallareta. Que ni una cosa ni l’altra. O totes dues alhora. A casa, a La pallareta, una granja situada a la zona del regadiu de Manresa, l’àvia ja cuidava gallines, i el pare criava porcs. El Gerard, però, vol anar per altres camins i es forma primer com a instal·lador de plaques solars, feina que fa durant 6 anys, i després va a la UPC com per graduar-se com a fotògraf.

Fins que, el 2012, decideix fer un tomb a la seva vida per tornar a l’explotació familiar, per treballar com a ramader com el seu pare, però reconvertint les naus abandonades, on abans hi havia hagut porcs, per cuidar gallines, com feia l’avia.