Agenda
Cursos, Fires, tallers... tot el que no et pots perdre i que passa molt aprop teu! Contacta amb nosaltres per compartir el teu esdeveniment.
Cursos, Fires, tallers... tot el que no et pots perdre i que passa molt aprop teu! Contacta amb nosaltres per compartir el teu esdeveniment.
A la Seu d'Urgell. La Fira de formatges artesans del Pirineu celebrarà aquest 2018 la seva 24a edició. Acull més de 45 formatgeries de nord i sud dels Pirineus -catalans, aragonesos, bascos, navarresos i francesos. Més de 130 varietats diferents de formatges, comercialitzats pel propi elaborador, i un formatge convidat, que canvia cada any i ha de provenir d’una zona de muntanya que no sigui Pirineus. A la pista polivalent se situen els 45 estands de les formatgeries participants, el…
Una fira per a la sostenibilitat. Al Palau firal de Manresa. Productes agroalimentaris ecològics Matèries per a la producció agrària ecològica Productes d’higiene i cosmètica naturals Tèxtil natural Construcció sostenible Energies renovables Comerç just i responsable Cooperació Entitats de protecció del medi ambient Turisme rural sostenible Tractament d’aigües Gestió de residus Mobilitat sostenible Administracions ambientals
La Setmana Bio per l’alimentació ecològica és un esdeveniment en el que es celebraran tot un conjunt d’activitats per tot el territori català, amb l’objectiu comú de promocionar i donar a conèixer la producció i alimentació ecològiques entre la població. El programa d’activitats serà molt variat i la seva proposta i organització anirà a càrrec de qualsevol persona o entitat interessada en aquest objectiu.
En el marc de la Fira de Tardor, des del 2014 a Navàs s’organitza la Mostra de verema i productes ecològics a la plaça de l’Església. Podeu gaudir de l’entorn ambientat de maquinària antiga, exposició d’eines per treballar la terra i la vinya, de ceps decorats, i d’una gran diversitat de productes i aviram ecològics. Es comença la jornada amb un esmorzar de verema, on no hi falten botifarres i pa amb tomàquet, i on també es pot degustar mel,…
La Fira realitza activitats culturals pròpies i singulars, amb la voluntat de recuperar la memòria històrica del producte, de la tradició i de la innovació, per així fer de la Fira de la Castanya una fira única, sorprenent i diversa on es dóna cabuda als vessants culturals, lúdics, socials, econòmiques i ambientals al voltant de la castanya, de la tardor i del territori. Cal destacar durant tot el cap de setmana de la fira: Testarral de foc a la Plaça Major…
Coneixes els productes típics de Montserrat? Mató de Marganell, tomàquet rosa, aromes de Montserrat, embotit del Bruc, dolços de Collbató...Vine a la Fira de la Coca i el Mató a assaborir-los! Es tracta de l’esdeveniment gastronòmic més important del territori Montserratí. El visitant pot conèixer i tastar la qualitat de la Gastronomia del Montserrat i els seu productes autòctons tan valorats com el Mató de Montserrat, les Coques de Monistrol, el Cigró de Vilamarichs, el Tomàquet rosa de Montserrat, l’Oli de Collbató i El Bruc…
La girella és una espècie d'embotit elaborat amb arròs i carn de corder, tradicional de la zona pirinenca, tant de la de Lleida com de la de la franja d'Aragó, els orígens del qual es remunten a temps immemorials. La girella és l’únic embotit que utilitza el corder com a base de la seva elaboració. El trinxat de menuts, freixura i cap es lliga amb arròs, al qual s’afegeix segons l’artesà, ous, julivert, pa, cansalada de porc, pebre i sal. A…
SOM TERRA DE SAFRÀ Cuina, història, terra i cultura a Santa Coloma de Queralt Lloc: diversos llocs del municipi: Castell dels Comtes, Plaça Major, nucli antic... Activitats gratuïtes. Collida de safrà jornada tècnica, visita guiada al call, un taller infantil, un mercat de productes de proximitat i una demostració de cuina. El safrà català era, al segle xv, un dels més apreciats de l’Europa medieval. Les autoritats catalanes van instaurar mesures per controlar-ne el frau en l’elaboració i la comercialització.…
El 2 i el 3 de novembre Món Sant Benet viurà la tardor més silvestre amb "Els Sabors de la terra. Festa i mercat de tardor", un cap de setmana ple d’activitats al voltant de l’alimentació, el paisatge i les tradicions pròpies de l’època de tardor. Enguany la festa se centra amb la temàtica de les plantes silvestres, productes que ens ofereix el nostre entorn i que moltes vegades desconeixem o resten oblidats: des de les plantes aromàtiques fins les plantes silvestres que…
Durant tot el cap de setmana hi ha una atapeït programa d’actes per a tots els públics, xerrades, presentacions, concerts i el popular mercat de productes artesans i de proximitat pels carrers del centre, a més de la gran Vela de la Ratafia a la plaça Farners, amb totes les ratafies de Catalunya.
OLOT TORNA ALS ORÍGENS I RECUPERA ELS SABORS DE SEMPRE. VIU UNA EXPERIÈNCIA ÚNICA ELS DIES 23 I 24 DE NOVEMBRE. APRÈN, TASTA I COMPRA AMB ELS MILLORS PRODUCTORS DE CATALUNYA. El Recinte Firal d’Olot es tornarà a omplir de productors d’arreu del territori amb la celebració de la sisena edició d’Orígens, la Fira Agroalimentària de Productes de Qualitat de Catalunya. Reconeguts cuiners i productors oferiran diverses activitats amb un protagonista destacat: els productes de qualitat. En total la fira…
Festival del Xató i la Festa dels Mercats al Mercat de Mar. Una oportunitat única per conèixer i adquirir els productes necessaris per elaborar un autèntic Xató de Vilanova i la Geltrú i per gaudir d’una festa amb una variada degustació de tapes elaborades amb productes que habitualment ofereixen els paradistes del mercat. L’objectiu del Festival és fer un pas més cap a consolidar aquest esdeveniment com un aparador de la gastronomia vilanovina: els seus plats i els seus productes…