Xevi Olivé
Fundador de Proper Digital SL, que edita la revista digital Proper.cat, dedicada a la informació dels productes de proximitat.
Des de l’estiu del 2016, també és l’editor i autor d’alguns articles.
Xevi Olivé, Editor
27.08.2022
Passat un mes, aquí els tenim: amb el cap ben alt, treballant amb un ample somriure, com sempre, i pensant nous projectes, noves activitats per donar vida a les feixes que se’ls acaben de cremar.
Xevi Olivé, Editor
16.05.2022
Xevi Olivé, Editor
05.08.2021
Xevi Olivé, Editor
26.04.2021
Xevi Olivé, Editor
05.03.2021
Que les coses no sempre surten com nosaltres les planegem, això ja ho sabem. Que aquesta pandèmia i els consegüents confinaments han estat i encara són uns grans trastocadors de plans, això també cau pel seu propi pes. Malgrat tot, a vegades ens en sortim.
Xevi Olivé, Editor
24.02.2021
Collbaix Celler el Molí acaba de presentar dos nous vins, el Raw Picapoll i el Raw Mandó, en el que és una nova línia de vins experimentals.
Xevi Olivé, Editor
02.11.2020
Xevi Olivé, Editor
23.06.2018
Xevi Olivé, Editor
08.03.2017
Xevi Olivé, Editor
24.11.2016
Xevi Olivé, Editor
09.10.2016
Xevi Olivé, Editor
08.09.2016
Has de tastar aquestes pomes. Són gustoses, dolces, cruixents. Si caus en la temptació, voldràs saber quan i on les podràs trobar. La temporada comença a finals de l’estiu. I són de muntanya, de la Vall del Lord, al Solsonès.
Xevi Olivé, Editor
17.07.2016
A cal Recaredo ja estaven fent viticultura ecològica, però el 2006 van decidir de fer un pas més, i seguir les directrius que marca el sistema d’agricultura biodinàmica. Dos anys més tard, el 2008, amb una climatologia complicada pel cultiu de la vinya, tindrien ocasió de posar-ho a prova.
Xevi Olivé, Editor
09.07.2016
La formatgeria Serrat Gros, després de més de 35 anys treballant des d’Ossera, ha obert un nou obrador, a Josa del Cadí.
Xevi Olivé, Editor
09.07.2016
A la finca Urpina, amb unes magnífiques vistes a la muntanya de Montserrat, ja s’hi fan formatges. I no són uns formatges qualssevol: són excel·lents, com tot el que fan a Ampans.
Xevi Olivé, Editor
08.07.2016
Xevi Olivé, Editor
19.02.2016
Decebut, el Jaume deixarà de cultivar calçots per vendre. Els que guanyaven premis, per ser el més bons.
Però no tothom està disposat a pagar per la qualitat. Els cuiners que busquen calçots com els del Jaume són l’excepció.
Xevi Olivé, Editor
31.01.2016
La Catxaruda és una sopa. Una escudella barrejada amb tota una sèrie de productes de l’horta, que es poden barrejar segons el gust o del que es diposi.
També és el nom del projecte del Gerard i la Marta, a Gallifa, Vallès Oriental.
Xevi Olivé, Editor
10.12.2015
Xevi Olivé, Editor
26.11.2015
El iogurt de granja es fa amb la llet de les pròpies vaques. La granja controla tot el procés. El procés productiu és molt més suau i raonable que el que pot aplicar una gran indústria. Per aquesta raó, el iogurt de granja és un producte d’una qualitat superior,
Xevi Olivé, Editor
27.10.2015
La Fageda d’en Jordà, coneguda pel seu parc natural, es mereix també una visita per un altre motiu. Una granja que fa uns iogurts boníssims. Un projecte empresarial que és una bogeria.
Xevi Olivé, Editor
08.10.2015
“Els que vivim en poblets petits,de quinze o vint habitants, podem escollir si ens quedem o anem a viure a l’urbe. La ciutat té les seves coses bones, i el poble també. Tu sabràs quines coses et pesen més”.
Xevi Olivé, Editor
06.10.2015
Una de les característiques del projecte Torna Terra, que l’Arnau Vilaseca impulsa des de Prades de la Molsosa, al Solsonès, és la recuperació de sabors. Sabors que es podrien perdre, els de les varietats locals de les hortalisses.
Xevi Olivé, Editor
05.10.2015
Xevi Olivé, Editor
07.06.2015