Tanca els ulls i pensa: “estiu”. Què hi veus? Quina imatge et ve al cap? No cal ser expert en psicologia ni sociologia per saber que per molts de nosaltres estiu és sinònim de vacances, de viatjar, de platja i muntanya.

Però fugint dels tòpics, per il·lustrar aquesta editorial del número 3 de Proper, d’aquest estiu del 2107, hem volgut triar una imatge de les feines del segar i batre. Si és cert allò que deien, que tots tenim algun avi que havia fet de pagès, la paraula estiu, pels nostres avis, era això: treballar al camp, que és temps de sega.

Admetem que hem fet una mica de trampa. La foto no és de gent que està treballant. Abans sí, que la sega era una de tantes feines del camp que requerien una aportació col·lectiva. Avui dia, ja ho sabem, és cosa de tractors. De grans tractors que qui sap si aviat seran portats per robots. La foto que portem és de gent que fa veure que treballa, però que celebra una festa. La Festa del Segar i del Batre. En concret, és de la festa de La Fuliola del 2016.

De treball o de festa, hem triat la imatge de gent col·laborant en una sega perquè ens parla de la feina en equip. I és de l’equip de Proper, que també us volem parlar. Que en aquest número comptem amb uns quants col·laboradors nous i n’estem ben contents. Per exemple, el Marc Talavera amb les seves herbes, o el Yago Calbet amb les seves reflexions.

És evident que l’equip creix i més que ha de créixer, per aportar una varietat de punts de vista que és el que creiem que t’hem d’aportar, com a mitjà de comunicació que volem ser.

És evident que és només amb un bon equip al darrere que els projectes es fan sòlids. I això és el que hem après, si és que no ho sabíem ja, amb l’organització de la primera Festa del Tomàquet del Bages. L’hem preparada treballant plegats amb els amics de mengemBages i el Bernat de Tomating, i des de bon principi ens hem esforçat a buscar, a trobar, la complicitat de molta més gent, gairebé diríem de tothom que hi té alguna cosa a dir.

La Festa del Tomàquet. Aviat us en donarem tots els detalls. Molta feina d’organització, que acaba en una festa. El que dèiem. L’estiu és això: dies de feina, dies de festa.

 

Foto: 7Accents.