El Col·lectiu Eixarcolant organitza dos debats per reflexionar entorn les possibilitats de viure sosteniblement i la importància del territori.

Els debats, que es plantegen en el marc del projecte del Calendari del Bon Consumidor, tindran lloc els dies 13 i 20 de desembre a les 19h, i es podran seguir a través del canal de Youtube de l’entitat. Comptaran amb la presència de veus tan reconegudes com les de Pep Nogué, Isabel Salamaña, Gustavo Duch i Sergi Saladié, entre d’altres, i seran presentats i conduïts per Marc Talavera, president del Col·lectiu Eixarcolant.

Conceptes com sostenibilitat, sobirania alimentària, i territori estan cada cop més presents en el dia a dia, i s’espera que siguin elements clau a l’hora de definir les polítiques de recuperació post Covid-19. És en aquest context que des del Col·lectiu Eixarcolant, i per tercer any consecutiu, es desenvolupa el projecte del Calendari del Bon Consumidor, com a eina per generar consciència i també debat entorn la sostenibilitat i el consum.

Enguany per primer cop s’han organitzat diferents activitats a redós del projecte del Calendari, que s’iniciaran els dies 13 i 20 de desembre en forma de debat – col·loqui, i que tindran continuitat al llarg del 2021 en un format de caire familiar que es presentarà passat festes.

Concretament, el diumenge dia 13 tindrà lloc el debat titulat “La importància del territori”, amb la participació de Carles Mencos (Coordinador territorial d’Unió de Pagesos a la Catalunya Central. Responsable de projectes de comerç de proximitat, seguretat alimentària, i agricultura i ramaderia ecològica), Isabel Salamaña (Dra. en Geografia i professora de la Universitat de Girona, amb una llarga trajectòria investigadora en agricultura i desenvolupament rural, i en planificació i ordenació del territori) i Pep Nogué (Cuiner i gastrònom. Presentador del programa radiofònic “La Fonda de Catalunya Ràdio”, i director de programes gastronòmics del CIB. El seu lema “sense pagesia no hi ha cuina”)

Més informació