Agroecologia Cardedeu, dins la fira de Sant Isidre de Cardedeu.

Són protagonistes el bestiar, la mostra gastronòmica i l’espai agroecològic amb un extens i llaminer programa d’activitats adreçat a tots els públics.

Espai d’Agroecologia Cardedeu 2022

L’espai agroecològic és un escenari destacat on posar en valor l’aposta municipal per una producció ecològica, local i de temporada. Hi trobarem parades on fer un mos o un glop, comprar productes i conèixer projectes que treballen per posar a l’abast de més persones una alimentació de qualitat i sostenible.

Consulteu i gaudiu del PROGRAMA D’ACTIVITATS DE L’ESPAI AGROECOLÒGIC on destaca la presentació de Tres Terres cooperativa agroecològica constituïda recentment per tres productors locals. I la xerrada sobre ramaderia i incendis, on coneixerem com pràctiques agrícoles i ramaderes contribueixen a la preservació del territori.

Presentacions de llibres

Enguany també compten amb dues cuineres, la Maria Nicolau i la Iolanda Bustos que acaben de publicar llibres que podrem adquirir i fer signar al mateix espai.

 • Dissabte 14 de maig, 18.30h
  XERRADA: “CUINA O BARBÀRIE”, presentació del llibre.
  A càrrec de l’autora i cuinera Maria Nicolau, amb la participació de Ramon Vilageliu editor de la Revista Vallesos.
 • Diumenge 15 de maig. 13.30h
  DEMOSTRACIÓ CUINA I TAST: “CUINA AMB FLORS”
  A càrrec de la cuinera Iolanda Bustos.

L’espai agroecològic també és un espai de trobada i bon ambient amenitzat per xerrades, cercaviles, concerts, tast-vermuts, rutes, espectacles familiars i una zona de joc per a la canalla feta amb bales de palla. Diversió i agroecologia!

Un espai amb l’objectiu d’apropar el món rural a la població i sensibilitzar sobre la importància del consum d’aliments saludables i sostenibles.

En aquest espai podreu gaudir sobretot de tallers per adults i infants. Exposició de productors locals. Xerrades d’experts i un munt de propostes molt llamineres i saludables!!

Agroecologia Cardedeu

L’Espai Agroecològic de la Fira de Sant Isidre de Cardedeu va néixer el 2016. Allà s’hi visualitzen els projectes agroecològics locals i hi ha sensibilització sobre la cura del medi ambient i l’alimentació saludable. Durant 4 dies, hi exposen més de 20 productors i productores locals. S’hi celebren més de 25 activitats entre tastos gastronòmics, tallers i conferències.

Entre altres, hi ha un espai infantil, horts, un bosc comestible, animals de granja i activitats gastronòmiques de primer nivell.

Ficard, la Fira de Cardedeu

La Fira per antonomàsia de Cardedeu, multisectorial assentada en la mostra i concurs de bestiar té des de 2009 una nova marca: FICARD. Certamen majúscul. Acull més de 20 mil visitants any rere any des de 1984.

Entre els sectors representats hi ha: ramaderia, industria, comerç, turisme, a més de restauració, automoció i entitats. La FICARD no seria el que és si, a part del bestiar i les parades comercials, no comptés amb una cartellera consolidada i tradicional d’activitats i espectacles d’animació. Entre els quals destaquen:

 • singular concurs mundial de menjadors de borregos,
 • la gimcana de cotxes o la burricada (cursa amb rucs),
 • la Mostra Gastronòmica i l’espai de Turisme Rural i Familiar.

Alguns dels actes que tampoc falten mai són els espectacles eqüestres o la desfilada de moda. I l’assortit programa d’actes de la cultura local i nacional. Com les sardanes o els geganters, o les activitats esportives per als més menut.

Des del 2016, a més, es va introduir un espai destinat a l’Agroecologia i Proximitat. Amb l’objectiu d’apropar el món rural a la població i sensibilitzar sobre la importància del consum d’aliments saludables i sostenibles.

Per la vila de Cardedeu és estacionalment un moment propici per a l’encontre. Pel gaudi dels parcs Pompeu Fabra i Pinetons en l’apogeu de la primavera, en un entorn que hi convida. Compta amb un trenet turístic, que passeja grans i petits per tots els barris de Cardedeu fins al recinte firal.

Més informació