Una gran festa al voltant de la vinya i el vi del Bages.
S’apropa els infants a la cultura de la vinya, portant-los en tractor i veremant. La història del vi es motiu d’espectacles al carrer. Es poden tastar els vins de qualitat. Es fan degustacions de productes de la terra. Artesans donen a conèixer les seves habilitats…

L’Ajuntament d’Artés, el Consell Regulador de la DO Pla de Bages, la Confraria dels Vins del Bages, els grups de teatre, de música, esbarts, castellers i grallers de la comarca que organitzen i participen en aquesta festa us inviten a conèixer-la.

La Festa de la Verema del Bages és un homenatge al vi i a la vinya del Bages. Per fer-ho, des de ja fa 25 anys, el nucli antic d’Artés esdevé un autèntic escenari a l’aire lliure en reconeixement de la dilatada cultura vitivinícola bagenca.

ESPAI PLAÇA VELLA

La Festa de la Verema del Bages té el seu epicentre a la plaça Vella d’Artés. Durant el cap de setmana s’hi podrà degustar vins de 18 elaboradors de la DO Pla de Bages en un ambient distès i amb acompanyament musical i gastronòmic.

TAST A CEGUES

Vols aprendre a conèixer i identificar vins de la DO Pla de Bages sense saber-ne característiques? La sommelier Irene Cozas, del restaurant l’Ó de Sant Fruitós de Bages. drigeix aquest Concurs de tast a cegues en parella. Participa-hi! (amb inscripció prèvia)

La DO Pla de Bages: jove, però gran

La Denominació d’Origen (DO) Pla de Bages abasta unes 500 hectàrees de vinya, distribuïdes per 27 municipis. 15 cellers elaboren vi de qualitat i dos produeixen cava sota l’emprea de la DO Cava.
Per celebrar-ho organitzem tota una sèrie d’actes a l’entorn del vi que tenen com a principal centre neuràlgic la localitat d’Artés.
I és que allò que començà com una senzilla forma de promoció dels cellers i dels seus productes s’ha acabat convertint en una gran festa al voltant de la vinya i el vi del Bages.

S’apropa els infants a la cultura de la vinya, postant-los en tractor i veremant.

La història del vi és motiu d’espectacles al carrer. Es poden tastar vins de qualitat. Es fan degustacions de productes de la terra. Hi ha artesans que donen a conèixer les seves habilitats.

Durant tot el dia es poden degustar els vins dels diferents Cellers de la DO Pla de Bages i Caves d’Artés a la Plaça Vella, els mossecs de Verema, el pa amb vi i sucre… i visitar els cellers, la fira d’artesans i les diferents exposicions

 

Més informació