Què podem fer a la Fira Avícola de la Raça Prat? Tastar el pollastre Pota Blava i la Carxofa Prat. I si ens agraden, també podrem comprar-ne per cuinar-los a casa.

El pollastre de raça Pota Blava té unes propietats culinàries úniques i un sabor i intens. A la fira, també descobrirem com es cria: de manera tradicional, a l’aire lliure i amb una alimentació natural.

Tot això en l’entorn de l’emblemàtica Granja de La Ricarda. Amb un ampli espai de prop de 19.000 m2 per a expositors de tota mena. Hi trobarem des de tradicionals productes agrícoles fins a restauradors, comerciants o emprenedors i emprenedores.

A més, en el mateix espai, podrem gaudir d’activitats infantils i familiars o descobrir a què es dediquen les entitats i associacions del Prat o el valor que aporta l’economia social i cooperativa al territori.

Programa complet de la Fira Pota Blava 2022

En aquest enllaç trobaràs el PDF amb el programa complet d’activitats programades.

Pavelló agrícola, avícola i ramader

Criadors i criadores d’aviram i pagesos

L’aviram potablava, reconegut amb el segell d’Indicació Geogràfica Protegida, i la carxofa Prat són dos emblemes de la ciutat i de la seva gastronomia.

Mercat de Pagès

  • Obert el diumenge, de 10.00 a 15.00 hores.

Una ocasió per comprar les verdure més fresques del Parc Agrari del Baix Llobregat: carxofes Prat, bledes, enciams… Productes de proximitat dels pagesos del Prat que t’acosten el camp a casa.

Fira de Vins

També tenim la 2a Fira de Vins, amb la col·laboració dls cellers del Prat: Vinyes, Cal Pere Tarrida i La Central Wine i on tindran protagonisme propostes del territori.

  • Divendres de 18 a 22.30 h
  • Dissabte de 12 a 16.30 h i de 18 a 22.30 h
  • Diumenge de 12 a 16.30 h i de 18 a 22.30 h

Podrem gaudir de 9 espais amb cellers del territori que ens oferiran vins blancs, negres, cava i vermut.

Els vins tindran un preu de 2 i de 4 €

Fira Tapa

Pota blava i Carxofa Prat

Els cuiners i les cuineres de la ciutat converteixen dos productes de proximitat com el pollastre Pota Blava i la Carxofa Prat en els deliciosos “platillos”. Els podrem tastar durant la 49a edició de la Fira Avícola, els dies 2, 3 i 4 de desembre.

Com cada any, dins de l’Espai Gastronòmic de la Fira, podrem gaudir de la Fira Tapa Pota Blava i Carxofa Prat i tastar les propostes més noves i sorprenents de la restauració pratenca!

Entra en aquest link i accedeix a totes aquestes propostes gastronòmiques!

Quatre raons per visitar la Fira Avícola de la Raça Prat

  1. Trobarem productes Km 0 de màxima qualitat. Des de l’exclusiu pollastre Pota Blava, que només es cria a les granges del Prat, fins a la carxofa i d’altres verdures del Parc Agrari del Baix Llobregat. Tant el Pota Blava com la Carxofa Prat compten amb el segell europeu d’Indicació Geogràfica Protegida (IGP).
  2. Tindrem una àmplia oferta de productes avícoles, agrícoles, ramaders. De gran qualitat i artesanals. Tant de comerços locals com d’altres punts del país. Amb més de 150 expositors.
  3. Contactarem amb productors i professionals. Del sector de la producció, restauració, economia local i entitats.
  4. Finalment, combinarem la millor gastronomia (tastant tapes o platets de Pota Blava, l’esmorzar de pagès, el menú de Fira…), amb un ampli ventall d’activitats culturals i de lleure.

Exposició d’aviram Pota Blava i productes de la terra

Al pavelló avícola, agrícola i ramader s’hi pot visitar l’exposició de pollastres, galls, gallines i capons de la raça Prat- Els autèntics Pota Blava. Alhora, s’ofereix una mostra agrícola amb els millors productes de la terra procedents dels conreus del Delta del Llobregat.

Espai Gastronòmic de la Fira Avícola de la Raça Prat

A l’Espai Gastronòmic de la Fira avícola raça Prat podreu degustar una oferta gastronòmica diferenciada i de qualitat basada en el pollastre Pota Blava i la carxofa Prat.

Mostra comercial i fira artesanal

La Fira Avícola de la Raça Prat és una bona oportunitat per descobrir els treballs de les persones artesanes i comerciants del municipi.

Pollastre pota blava

El pollastre Pota Blava

El Pota Blava és una de les úniques races d’aus de corral que ha sobreviscut sense patir encreuaments amb altres estirps híbrides.

Els pollastres i els capons del Prat s’han de criar en explotacions ubicades en els termes municipals de Castelldefels, Cornellà de Llobregat, el Prat de Llobregat, Gavà, Sant Boi de Llobregat, Sant Climent de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Viladecans i Santa Coloma de Cervelló.

On podem comprar habitualment el pollastre Pota Blava? (Llistat al lloc web de l’ajuntament del Prat.)

Vídeo promocional de l’edició 2020 de la Fira Avícola de la Raça Prat

Premis Josep Oliva a la cultura i tradició pageses

En el marc de la 48a Fira Avícola de la Raça Prat, el 19 de desembre de 2021 es farà el lliurament del premi Josep Oliva, a la cultura i a la tradició pageses.

És un premi que atroga l’ajuntament del Prat de Llobregat. Amb aquest premi es vol reconèixer:

a les persones i entitats del nostre país que treballen per la difusió cívica i cultural dels valors de la pagesia, com a referents de sostenibilitat territorial i de transformació social i econòmica en aquests inicis de segle.

Josep Oliva va ser un ciutadà del Prat. Amb la seva trajectòria vital va fer d’aquests valors una manera de treballar la terra i de donar, des de la seva condició de pagès, sentit cívic en la seva aportació a la col·lectivitat.

El Premi Josep Oliva a la cultura i la tradició pageses consisteix en un trofeu dels dissenyats per a la Fira Avícola de la Raça Prat.

 

 

Més informació