Què podem fer a la Fira Avícola del Prat del Llobregat? Tastar el pollastre Pota Blava i la Carxofa Prat. I si ens agraden, també podrem comprar-ne per cuinar-los a casa.

El pollastre de raça Pota Blava té unes propietats culinàries úniques i un sabor i intens. A la fira, també descobrirem com es cria: de manera tradicional, a l’aire lliure i amb una alimentació natural.

Tot això en l’entorn de l’emblemàtica Granja de La Ricarda. Amb un ampli espai de prop de 19.000 m2 per a expositors de tota mena. Hi trobarem des de tradicionals productes agrícoles fins a restauradors, comerciants o emprenedors i emprenedores.

A més, en el mateix espai, podrem gaudir d’activitats infantils i familiars o descobrir a què es dediquen les entitats i associacions del Prat o el valor que aporta l’economia social i cooperativa al territori.

Programa complet de la Fira Pota Blava 2021

En aquest enllaç trobaràs el PDF amb el programa complet d’activitats programades.

Mercat de Pagès

Obert el diumenge 19, de 10.00 a 15.00 hores.

Aprofiteu i compreu la carxofa Prat i les verdures més fresques del Parc Agrari del Baix Llobregat.

Fira de Vins

Enguany com a novetat! 1ª Fira de Vins amb la participació dels cellers locals.

Divendres de 19.00 a 22.00 hores. Dissabte de 12.00 a 22.00, i diumenge de 12.00 a 21.00 hores.

Quatre raons per visitar la Fira Avícola de la Raça Prat

  1. Trobarem productes Km 0 de màxima qualitat. Des de l’exclusiu pollastre Pota Blava, que només es cria a les granges del Prat, fins a la carxofa i d’altres verdures del Parc Agrari del Baix Llobregat. Tant el Pota Blava com la Carxofa Prat compten amb el segell europeu d’Indicació Geogràfica Protegida (IGP).
  2. Tindrem una àmplia oferta de productes avícoles, agrícoles, ramaders. De gran qualitat i artesanals. Tant de comerços locals com d’altres punts del país. Amb més de 150 expositors.
  3. Contactarem amb productors i professionals. Del sector de la producció, restauració, economia local i entitats.
  4. Finalment, combinarem la millor gastronomia (tastant tapes o platets de Pota Blava, l’esmorzar de pagès, el menú de Fira…), amb un ampli ventall d’activitats culturals i de lleure.

Exposició d’aviram Pota Blava i productes de la terra

Al pavelló avícola, agrícola i ramader s’hi pot visitar l’exposició de pollastres, galls, gallines i capons de la raça Prat- Els autèntics Pota Blava. Alhora, s’ofereix una mostra agrícola amb els millors productes de la terra procedents dels conreus del Delta del Llobregat.

Espai Gastronòmic de la Fira Avícola de la Raça Prat

A l’Espai Gastronòmic de la Fira avícola raça Prat podreu degustar una oferta gastronòmica diferenciada i de qualitat basada en el pollastre Pota Blava i la carxofa Prat.

Mostra comercial i fira artesanal

La Fira Avícola de la Raça Prat és una bona oportunitat per descobrir els treballs de les persones artesanes i comerciants del municipi.

Pollastre pota blava

El pollastre Pota Blava

El Pota Blava és una de les úniques races d’aus de corral que ha sobreviscut sense patir encreuaments amb altres estirps híbrides.

Els pollastres i els capons del Prat s’han de criar en explotacions ubicades en els termes municipals de Castelldefels, Cornellà de Llobregat, el Prat de Llobregat, Gavà, Sant Boi de Llobregat, Sant Climent de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Viladecans i Santa Coloma de Cervelló.

On podem comprar habitualment el pollastre Pota Blava? (Llistat al lloc web de l’ajuntament del Prat.)

Vídeo promocional de l’edició 2020 de la Fira Avícola de la Raça Prat

Premis Josep Oliva a la cultura i tradició pageses

En el marc de la 48a Fira Avícola de la Raça Prat, el 19 de desembre de 2021 es farà el lliurament del premi Josep Oliva, a la cultura i a la tradició pageses.

És un premi que atroga l’ajuntament del Prat de Llobregat. Amb aquest premi es vol reconèixer:

a les persones i entitats del nostre país que treballen per la difusió cívica i cultural dels valors de la pagesia, com a referents de sostenibilitat territorial i de transformació social i econòmica en aquests inicis de segle.

Josep Oliva va ser un ciutadà del Prat. Amb la seva trajectòria vital va fer d’aquests valors una manera de treballar la terra i de donar, des de la seva condició de pagès, sentit cívic en la seva aportació a la col·lectivitat.

El Premi Josep Oliva a la cultura i la tradició pageses consisteix en un trofeu dels dissenyats per a la Fira Avícola de la Raça Prat.

 

 

Més informació