La Festa de la Cirera de Paüls va més enllà dels propis cirerers: la mostra d’oficis artesanals, els concerts de música, les ballades de la jota de Paüls —elegant i airosa— o el paisatge que envolta el poble són altres atractius que durant aquests dies fan mereixedora una visita a Paüls.

Val la pena deixar el cotxe a la part baixa del nucli i enfilar pels carrerons irregulars i costeruts que porten al capdamunt de la vila. Allà trobema les restes del castell medieval i l’església de Santa Maria, d’un gòtic primerenc.

Des del davant del temple s’obre tota la vall. Enfront s’imposa el serrat de la Tossa i a la dreta, la muntanya de Montsagre. A l’est s’entreveu el perfil de la serra de Cardó i s’intueix, també, el curs de l’Ebre. Si afineu molt bé la vista, veureu com els cirerers despunten al fons, entre camps d’oliveres i ametllers.

Però si no els veieu, tampoc cal que forceu la vista… perquè sou a Paüls i, en aquest poble, sempre que es parla de cireres és millor obrir la boca que els ulls. Bon profit!

Fira de la Cirera de Paüls 2022

Encara no tenim el programa d’aquest any.

El de l’any passat va ser aquest:

DISSABTE 5 DE JUNY

8.00h A la plaça Major i carrer Mur, muntatge de les parades del mercat de la cirera.

10.00h Obertura dels estands de la XVIII Fira de la cirera

11.00h Taller infantil de terrissa a la plaça Major (cal inscriure-s’hi a l’Ajuntament)

12.00h Inauguració oficial de la Fira a càrrec de la Diputada al Parlament de Catalunya la Il·lustre Sra. Maria Jesús Viña i Ariño. També podreu seguir l’acte a través del web de la cirera (www.cireradepauls.cat), al Youtube i al Facebook de l’Ajuntament.

17.00h Obertura de la Fira.

18.00h Podreu veure l’ambient del mercat a través del web de la cirera (www.cireradepauls.cat), al Youtube i al Facebook de l’Ajuntament. Animació a càrrec de la Xaranga TAL COM SONA.

21.30h Concert d ‘ELMA’ a la plaça Major, amb control d’aforament i reserva prèvia a l’Ajuntament.

Més informació