Fira Sant Ermengol del 2021, condicionada pel Covid

La Fira Sant Ermengol fa de la Seu d’Urgell la capital del formatge. Després de 27 edicions, s’ha convertit en l’aparador i el punt de trobada dels formatges artesans del Pirineu. Sens dubte, un dels esdeveniments més esperats tant pels urgellencs com pels sectors econòmics de la ciutat.

La Fira del 2021 està condicionada, com no podria ser d’una altra manera, per la COVID. S’ha dissenyat una fira adaptada. S’aprofita al màxim els espais oberts, respecta les distàncies i pren les mesures sanitàries que cal en cada moment.

La Fira dels Formatges, dins la Fira de Sant Ermengol, a la Seu d’Urgell.

Av. del Camí Ral de la Cerdanya

Acull una quarentena de formatgeries de nord i sud dels Pirineus -catalans, aragonesos, bascos, navarresos i francesos.

Més de 130 varietats diferents de formatges, comercialitzats pel propi elaborador, I un formatge convidat, que canvia cada any i ha de provenir d’una zona de muntanya que no sigui Pirineus.

El tradicional tiquet de degustació desapareix de manera temporal. Hi haurpa, però, la possibilitat de comprar in situ les porcions de formatge que formen part dels tastos guiats online, que podreu visualitzar al canal Youtube de la Fira.

Fira Sant Eremengol aula de tast

L’aula de tast, a la Sala Polivalent

La Sala Polivalent serà l’espai on es desenvoluparan, a partir de divendres a la tarda, activitats de difusió i coneixement específic del formatge artesà del Pirineu. Tastos guiats, cuina del formatge, xerrades divulgatives…

Fira Online

La Fira Online és una nova manera d’entendre la Fira de Sant Ermengol i en especial, la Fira de Formatges Artesans del Pirineu.

En aquest espai s’ofereixen diferents tastos guiats de formatges artesans del Pirineu, tallers de cuina i tallers d’elaboració de formatge que podràs seguir des de la teva pantalla.

Als tallers de cuina hi haurà una selecció de quatre restaurants de l’àmbit pirinenc que fan servir el formatge artesà del Pirineu a les seves cartes. Ens ensenyaran a fer les seves receptes amb un d’aquests formatges.

Més informació