La fira Orígens d’Olot està formada per una acurada selecció de productes i productors de qualitat. També aposta per la producció ecològica. Amb representació de tots els sectors d’alimentació que garanteixi al visitant, varietat i qualitat.

Pep Palau, director de Von Arend i Associats, els organitzadors de la Fira Orígens, afirma: “Tindrem uns 60 productors i l’objectiu és que la gent s’hi trobi una mica de tot. Hi ha expositors nous i productors nous, per tant és un atractiu més que el visitant sap que s’hi trobarà”.

Els productes de Menorca, convidats a la Fira Orígens

Orígens també promou la participació de territoris convidats per aportar a la fira productes d’altres indrets. Enguany comptarem amb Menorca, que serà present a la fira amb sis productors de l’illa.

A més a més, cada any s’atorga el premi al millor producte present a la fira seleccionat per un jurat format per professionals del sector i es premia el millor estand.

Concurs de coques

Aquest any 2021 es celebrarà la 4a edició del concurs de coques de forner de Catalunya.

Consulteu aquí les bases del concurs.

Què podem fer a la Fira Orígens?

APRENDRE:
a les sessions de cuina en directe que fan reconeguts cuiners

TASTAR:
els millors productes de proximitat que ofereixen els expositors

COMPRAR:
directament al productor

L’Aula tast de la Fira Orígens

És l’espai on els expositors de la Fira Orígens expliquen els seus productes. Pel assistir al tast cal comprar prèviament un tiquet, amb el preu d’1.

DISSABTE 20 NOVEMBRE 2021

11.15 – 12.30h

Embotits tradicionals i singulars de la Garrotxa

Visita guiada a l’exposició “Embotits tradicionals i singulars de la Garrotxa” i tast guiat d’embotits. Gremi de Carnissers i Xarcuters Artesans de les comarques de Girona, Confraria del Gras i el Magre i de la Fundació Oficis de la Carn.

_

13.00 – 14.00 h

La Garrotxa, paisatges volcànics i aliments excel·lents

Tast guiat de productes agroalimentaris de la Garrotxa.

_

16.30 – 17.15 h

El Pirineu, productes d’altura

Tast guiat de productes agroalimentaris del Pirineu.

_

17.45 – 18.30 h

L’espectacular món de la botifarra catalana

Tast guiat de botifarra catalana, a càrrec de Josep Dolcet. Confraria del Gras i el Magre de la Fundació Oficis de la Carn.

_

19.00 – 19.45 h

Girona, mar i muntanya i aliments excel·lents

Tast a cegues de productes del segell Girona Excel·lent.

DIUMENGE 21 NOVEMBRE 2021

11.15 – 12.30 h

Embotits tradicionals i singulars de la Garrotxa

Visita guiada de l’exposició “Embotits tradicionals i singulars de la Garrotxa” i tast guiat d’embotits. Gremi de Carnissers i Xarcuters Artesans de les comarques de Girona, Confraria del Gras i el Magre i de la Fundació Oficis de la Carn.

_

13.00 – 14.00 h

Girona, mar i muntanya i aliments excel·lents

Tast a cegues de productes del segell Girona Excel·lent.

_

17.00 – 17.45 h

Made in Menorca

Tast guiat de productes típics menorquins.

_

18.15- 19.00 h

Formatges artesans i kombutxes, una taula saludable

Tast guiat de formatges artesans catalans i de kombutxes, la beguda probiòtica d’origen xinès a base de te.

Més informació