7a edició de la Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades, a Igualada

Guarda’t la data: 17-9-2022!

Una jornada dedicada a les Plantes Oblidades.

A Igualada, Marc Talavera i un equip d’entusiastes al rescat de les mal anomenades ‘males herbes‘.

L’objectiu és donar a conèixer els usos tradicionals de la vegetació i els projectes que avui en dia treballen amb aquestes espècies i usos. Podreu recuperar les sensacions, els gustos, les aromes i les textures que experimentaven els nostres avis quan recollien i consumien aquestes “males herbes”. O quan anaven a l’hort i al tros a omplir el cistell, i n’obtenien aliments tan simples i bons com truites, dolços, amanides, licors de sobretaula o verdures.

Una de les activitats de la Jornada és un dinar elaborat amb espècies silvestres i varietats tradicionals apte per vegetarians. Alhora, moltes de les parades presents a la fira oferiran productes alimentaris elaborats amb plantes oblidades.

La Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades està organitzada pel Col·lectiu Eixarcolant. Compta amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada, el Consell Comarcal de l’Anoia i la Diputació de Barcelona, entre d’altres.

Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades, a Igualada.

La Jornada Gastronòmica del 2021

Més de 100 activitats, repartides en diversos blocs i dutes a terme per més de 100 ponents:

L’edició d’enguany reunirà més d’un centenar d’experts en matèria de plantes silvestres comestibles i varietats agrícoles tradicionals. Ells seran els encarregats de donar vida als 12 grans blocs temàtics en els quals s’estructuren les activitats. Enguany, a més, s’afegeix un bloc addicional, la Jornada pel Clima, organitzada pel moviment Fridays for future, que posarà el focus en la importància de donar resposta a l’emergència climàtica.

Tallers per adults, activitats infantils, activitats familiars, tasts, actuacions musicals, etnobotànica en directe, exposicions, píndoles etnobotàniques, sortides etnobotàniques, tallers familiars, xerrades aplicades i xerrades tècniques. I també una fira amb 70 parades on descobrir tot tipus de productes silvestres i els projectes que hi ha al darrere.

Més informació