Tast de vins de la DO Pla de Bages
Una cita de la Confraria de Vins del Bages.
La Confraria dels vins del Bages neix l’any 1998, de la mà d’un conjunt de persones amb la vinculació entre elles de l’afecció per la cultura del vi i de l’estima pels nous vins de la comarca, que havien obtingut, tres anys abans, la tan desitjada denominació d’origen. Aquesta és una associació amb un caire lúdic i de promoció. Es celebren reunions de socis amb una freqüència periòdica, amb la finalitat de tastar, comentar i conèixer els diferents vins que s’ofereixen al mercat.
Tast de vins dels cellers del Bages
Cada celler ens presenta un dels seus productes:
Caves Gibert: Cava Gran Reserva Gibert “Brut-nature” 2014
Celler El Molí: Blanc (2016), 80% Picapoll blanc 20% Macabeu
Celler Les Acàcies: Sentit de Flor (2016), 100% Cardonnay
Celler Sanmartí: Blanc 1018 (2016), 53% Macabeu 47% Picapoll blanc
Heretat Oller del Mas: Blanc de Picapolls (2016), 50% Picapoll blanc 50% Picapoll negre.
Mas de Sant Iscle: Isclet Blanc (2016), 70% Sauvignon blanc 30% Picapoll blanc
Coop. Artés: Caprici Rosat 2016 (rosat), 70% Cabernet Franc i 30% Mandó
Celler Abadal: Abadal rosat 2016 ( rosat), 70% Cabernet Sauvignon, 30% Sumoll.
Exibis: La Rasa 2014 (negre), 60% Cabernet Sauvignon 20% Sumoll i 20 % mandó
Cooperativa de Salelles: Merlot 2016 (negre), 100% Merlot
Celler Solergibert: SDM, Solergibert de Matacans 2014 (negre), 50% Cabernet Sauvignon 50% Cabernet Franc
Vins Colltor: Clos Colltor Sirà (negre), 100% Syrah
Vins Grau: Jaume Grau Sumoll col·lecció 2014 (negre), 100% Sumoll
Fargas Fargas: vi bullit (postres)
Pràcticament tots els vins que es tastaran són primícia i encara no estan al mercat.