La cooperativa Territori de Masies celebra la Vesprada d’estiu al Parc de les Olors de Claret de Torà el proper divendres 28 d’agost. Tant el Parc de les Olors com la seva Agrobotiga obriran les portes a les set del vespre, i seguidament hi haurà:

  • una caminada per la ruta de les cabanes
  • un sopar popular amb pa del forn de Guerres, botifarra dPagès i coca amb codonyat del mateix parc.

Territori de Masies Coop ha volgut mantenir la celebració de Claret, Tot i optar per actes d’estiu menys multitudinaris que en els darrers anys per adaptar-se a la situació. El seu objectiu principal és el de promoure els productes i iniciatives del territori. En aquest cas, a més de promocionar el producte de proximitat també es dinamitza l’agrobotiga del Parc de les Olors de Claret, sòcia de Territori de Masies, que es va estrenar en la celebració de l’any passat.

Empresa agroecològica familiar

Amb les plantes del parc s’elaboren infusions, condiments i altres productes d’elaboració artesana que es poden trobar a l’agrobotiga. Per exemple, productes de l’horta amb la cistella ecològica de Claret, les llavors dels quals han estat recuperades per la família. Els sabons artesans Ensabona’t són de la tieta i la Ratafia de Claret està feta amb nous verdes del noguer centenari familiar, segons explica Francesc Miramunt, jove impulsor del parc.

El preu de la caminada i el sopar és de 12 euros, mentre que el preu del sopar és de 7 euros. Durant la tarda i després de sopar també hi haurà servei de barra amb mojitos del Parc de les Olors. L’esdeveniment vincula la venda directa i el consum de producte local en espais culturals i festius i compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya. A més, l’iniciativa apropa Territori de Masies al veïnat del Sud del Solsonès i al turisme estacional.

Més informació