AGT Baix Llobregat

Apostem pels productes de proximitat i el turisme de la perifèria

La defensa del Parc Agrari del Baix Llobregat

Fundada a finals de 2009, l’AGT va néixer amb el propòsit de defensar el Parc Agrari del Baix Llobregat mitjançant el consum del seus productes i la difusió de la coneixença dels seus espais, els seus protagonistes, que són els pagesos, i les seves problemàtiques, tant agrícoles com urbanístiques.

Defensa del territori, atorgant-li valor a través dels seus productes

Des de la seva fundació, l’associació va apostar per generar economia productiva mitjançant la gastronomia i el turisme en les ciutats de la perifèria barcelonina, sobretot en una situació com l’actual, que ens exigeix trobar noves formes per impulsar projectes, així com per innovar i potenciar el consum de proximitat.

La gastronomia i tot allò que l’envolta són una excusa perfecta per donar a conèixer el territori amb el turisme de proximitat. I un actiu molt important són els productes gastronòmics amb denominació d’origen vinculats al Parc Agrari del Baix Llobregat.

El reforç de la identitat cultural s’esdevé del motor gastronòmic i turístic: la combinació de la cohesió d’un territori i la conservació del seu patrimoni, sense renunciar a la rendibilitat econòmica-turística.

Per això l’AGT només participa en projectes que uneixin producte de proximitat i turisme, projectes que, pel seu propi interès, siguin capaços de mobilitzar veïns del Baix Llobregat i fer-los desplaçar de població, això com d’altres de poblacions i comarques veïnes.