Cerveses Guineu

Cervesa artesana del Bages

La primera cervesa artesana del Bages

Diuen que un llarg viatge comença amb una primera passa. Que el ‘boom’ que vivim avui de cerveseres artesanes va començar amb una primera cervesera. Aquesta va ser la Guineu, nascuda a ca l’Arenys. Això era el 2008, a Valls de Torruella, a la riba del Cardener.

La idea inicial dels fundadors era dedicar-se a la venda de la maquinària per a fer cervesa artesana. Però aviat es van trobar que la seva activitat principal era l’elaboració de cervesa artesana.

Les set primeres

Així van anar creant la seva gamma inicial de cerveses, batejant-les amb elements del territori proper: Antius, Rocaters, Riner, Sitges, Montserrat, Coaner i la Setena. Aquestes van anar evolucionant i canviant de nom, fins arribar a unes deu cerveses que són avui l’espina dorsal de la Guineu: Latitud 41, Blatdesac, Ètika, Txiripa, Montserrat, Dr. Calypso, Ipa Amarillo, Jack the Ripa, Esgarrapats i Vainilla Black Velvet.

Més enllà d’aquest catàleg, els agrada experimentar, de provar, i van treient edicions limitades, amb gustos sorprenents, delicats i sofisticats.

Cerveses per a tercers

A més, en l’ADN d’aquests cervesers hi ha un esperit de col·laboració amb altres cervesers i de divulgació del món de la cervesa artesana a casa nostra.

Reben amb els braços oberts els que s’hi acosten: cervesers nòmades, projectes que comencen, microcerveseries, bars i restaurants que volen tenir la seva pròpia cervesa… Sigui quin sigui el motiu, si es tracta de col·laborar, la Guineu no s’escapoleix de l’escomesa.

Visites

A més, els podem trobar molt sovint participant en esdeveniments. De forma estable, també organitzen visites a les seves instal·lacions, que es complementen amb tastos, els dissabtes per a grups d’un mínim de deu persones.

Botiga en línia

El lloc web de Guineu ha estat renovat recentment, i a part d’una imatge fresca i moderna mostra bona part de l’equip que fa rutllar la cervesera. També s’ha millorat la botiga en línia, que ens portarà a la porta de casa qualsevol de les seves cerveses, en packs, ampolles, llaunes o barrils.

També podem trobar les cerveses Guineu fàcilment, des de botigues especialitzades fins a les grans superfícies.

Passeig del Riu 12
Valls de Torroella 08269 CT ES
Com arribar-hi