Can Burguès

 

Turisme rural

Can Burguès és una masia catalana els orígens de la qual es remunten al segle XIII. Com la majoria de masies catalanes s’ha transmès sempre de pares a fills. Amb el pas dels anys la casa ha anat creixent i evolucionant, i canviant d’acord a cada època; tot i així manté l’encant i la bellesa original. Els jardins i els camps que l’envolten fan que s’hi respiri una atmosfera de pau i tranquil·litat.

Avellanes ecològiques de Can Burguès

La principal activitat de Can Burguès des de sempre és l’agricultura, en què dedica 26 hectàrees al cultiu de l’avellaner (Corylus Avellana), repartides en diverses parcel·les d’edats i varietats diferents.

Hi ha camps en què els avellaners tenen una edat superior als cinquanta anys i d’altres en què la plantació s’ha realitzat l’any 2017. Degut a l’envelliment de gran part dels arbres s’ha iniciat un procés de renovació consistent en l’arrencada i posterior replantació dels arbres més vells amb varietats més productives.

L’any 2004 es va optar per fer la conversió a conreu ecològic, dit també biològic o orgànic, amb l’objectiu d’obtenir productes naturals, de màxima qualitat, saludables i de bon sabor. Després de tres anys d’estar en període de reconversió l’any 2007 van obtenir la primera collita amb certificació ecològica que atorga la Generalitat de Catalunya.

Aproximadament la meitat dels avellaners són de la varietat negret.

En menor mesura produeix cereals, i disposa d’un hort familiar.

Fa venda directa.

Santa Eulàlia de Ronçana 08187 CT ES
Com arribar-hi