Cervesa Ninkasi

Cervesa feta d'ordi català

Ninkasi: una cooperativa de dones que fan cervesa artesana

Ninkasi es defineix amb tres paraules: cooperativisme, dones, cervesa

La tria del nom ja és tota una declaració d’intencions. Ninkasi era una deessa sumèria, la cultura mesopotàmica, d’uns dos mil anys abans de Crist. La deessa de la cervesa i l’alcohol, que va deixar constància de la recepta per fer aquesta beguda en l’escriptura cuneïforme.

Les dones Ninkasi d’avui dia, amb seu a Navàs, reivindiquen aquest origen femení, el paper i la presència de la dona en aquest món, el cerveser, que a casa nostra està dominat per un ambient viril.

Les Ninkasi, amb Imma Collado al capdavant, han vingut doncs per fer una cervesa amb valors. Per definir les seves cerveses, posem-hi tres paraules més: artesana, ecològica i sense gluten.

Elaboren la seva cervesa des del 1995, a Barcelona. Concretament a la “Cervesera del Poblenou” que va fundar la cooperativa CESC (cervesa ecològica i sostenible catalana). Es tracta d’un obrador compartit entre altres marques de cervesa.

Per a la seva elaboració Ninkasi, fa servir un 30% de primeres matèries d’origen autòcton, concretament de la Catalunya Central. El seu projecte, la seva ambició, és poder tancar el cicle sostenible completament.

Podem trobar les seves cerveses al seu lloc web. Cervesa Rossa (Estil de Kölsch), cervesa torrada Tate (Pale Ale) i la Micaela Chalmeta (Estil Russian Imperial Stout).

També distribueixen a diferents punts de venda de Catalunya i el País Basc, a més de les parades que munten en festivals i fires relacionats amb els productes ecològics.

 

Carrer Sallent 14
Navàs 08670 CT ES
Com arribar-hi