DeBosc

Agroecologia conscient

Pollastres ecològics criats al bosc

A Debosc aconseguim una carn de pollastre ecològic bona de veritat perquè anem un pas més enllà de l’obtenció del segell “ecològic”.

Amb tots els anys que feia que criàvem pollastres, vam comprovar que la única manera d’aconseguir-ho era criant-los allà on ells viurien si fossin lliures. Aquest meravellós espai és el bosc.

Treballem activament en la millora i neteja del bosc, transformant les branques que romanen al terra, en encenalls que més tard, utilitzem per adobar els camps de cultiu.

D’aquí va néixer Debosc, un projecte d’agroecologia conscient que pretén abastir les persones d’aliments saludables i bons de veritat, alhora que els fa partícips dels sosteniment del medi natural del Prepirineu català.

Productes de la nostra terra

Trumfos

Cultivem diferents varietats de trumfos.

Bufet: Resta sota terra durant 5 mesos. És una patata que no deixa indiferent a ningú pel seu gust a terra. D’una cremositat exquisida, al cuinar-la es manté sencera, per lo que resulta adequada sobretot per acompanyar els guisats i altres verdures. També per fer purés i sopes fines. N’hi ha de blanca i de negre.

Kennebec: És de gust intens i textura ferma. A la cuina resulta molt versàtil doncs és bona tant per fregir com per coure. De carn blanca i pell clara.

Hortalisses de temporada

Creiem en el consum amb sentit i d’aquí que cultivem sota comanda i no pas a l’engròs.

Ho fem per a famílies, grups de consum, restaurants, escoles i càterings així com altres actors que volen d’una banda alimentar-se de forma saludable i ecològica alhora que participen activament en el sosteniment de l’ecosistema i el medi rural.

Hortalisses com: nyàmera, all, carbassa, tomàquet d’amanir, tomàquet de penjar, carbassó, cogombre, pebrot, enciam, col, col kale, remolatxes, etc.