Ral d’Avinyó

L'autèntic sabor del porc

Els últims anys la marca Ral d’Avinyó s’ha anat fent un lloc com a marca gurmet de productes de porc i derivats.

La família Roma, d’Avinyó, al capdavant de l’escorxador industrial d’aquesta població, van començar, cap a l’any 2009, una recerca del sabor d’abans. Com que les races autòctones ja s’han perdut definitivament, ha calgut ‘inventar’ una raça nova.

És així que, després de moltes provatures, neix el porc Ral. D’un encreuament entre una mare Duroc i un pare Berkshire. El Duroc, procedent dels Estats Units, és un porc blanc molt valorat pel bon sabor que dona a la carn, gràcies al greix infiltrat. El Berkshire, originari d’Anglaterra, aporta una gran qualitat i tendresa.

Creixement lent, alimentació cuidada

Les seves virtuts provenen no només de la genètica sinó també de l’alimentació. Aquesta es basa en cereals tradicionals: l’ordi i el blat. A més, el procés d’engreix es fa sense presses i amb molta cura. Es cria només a granges del Bages, i necessita uns set mesos. Comparat amb el porc blanc convencional, són set setmanes més. El Ral arriba a pesar entre 115 i 130 quilos. Per això diuen que és una carn slow-food.

El preferit dels artesans

Així és com s’aconsegueix el porc Ral d’Avinyó. Una carn sucosa, melosa i amb un gust diferenciat. Per això és la matèria primera amb què molts elaboradors artesanals fan els seus preparats: salsitxes, botifarres, hamburgueses…

La gamma de productes que surt de la factoria Ral d’Avinyó inclou, pel que fa al producte fresc, totes les variants habituals: llom, cap de llom, llonçat, espatlla, pernil, costella, entrecot, filet, presa, secret, cansalada viada, peus, galta, papada…

D’embotits cuits: bull blanc, bull negre, bisbe blanc, bisbe negre, catalana i pernil cuit. En curats: pernil, fuet, llonganissa, llom, cap de llom, xoriç.

Arreu del país

Es poden trobar a moltes botigues, mercats de Barcelona, grans superfícies, i molts restaurants. Consulta el cercador al seu lloc web.

Carretera de Prats de Lluçanès Km 53
08279 CT ES
Com arribar-hi