Un sistema alimentari criminal
La alimentació mundial ha deixat de funcionar i, a més, és insostenible.
Si no l’heu sentit mai, heu de fer per no perdre-us la propera vegada que el senyor Petrini sigui a casa nostra. Cosa que fa sovint, per prendre part en debats sobre el tema.
Petrini afirma sempre que pot que “és necessària una economia social” perquè “l’economia del mercat mata a la gent”. El creador del moviment Slow Food sosté que “el sistema alimentari actual, basat en l’economia del mercat, és criminal, però hi ha esperança”. “No hi ha gastronomia sense agricultors ni pescadors”, conclou l’italià.
L’economia del mercat mata
Carlo Petrini, el pare del Slow Food, defensor de la proximitat, l’autenticitat i la sostenibilitat. Reclama una major varietat en els cultius així com la unió i el compromís de productors, ciutadans, cuiners i hostelers per “aconseguir un nou paradigma que no es basi en una economia de mercat, sinó en una economia de la comunitat “.
El fundador d’Slow Food carrega contra l’agricultura intensiva: “Destrueix els petits productors i la biodiversitat. És agricultura criminal”. I recorda que “molts productes de l’agricultura biològica acaben a la basura només per no tenir bon aspecte”.
Petrini defensa una gran transformació en el paradigma de l’alimentació on “el productor vengui sense intermediaris”, Adverteix de l’existència de “una generació els joves que viurà pitjor que els seus pares ” i s’atreveix a fer una predicció:” Quan s’acabi aquest desastre mèdic de la comida escombraria, la gent tornarà a les seves arrels, al camp “.