La Festa de la Verema del Bages recupera tot el seu potencial aquest 2022 tornant al format habitual

La Plaça Vella d’Artés tornarà a ser l’epicentre de quatre dies de celebració

Els tastos guiats, el tast a cegues, les activitats familiars, l’aixafada popular de raïm i moltes altres activitats tornen a la Festa de la Verema del Bages que recupera la normalitat en la seva 27a edició.

Festa de la Verema del Bages 2022

Artés celebrarà el cap de setmana de l’1 i 2 d’octubre la 27a edició de la Festa de la Verema del Bages. La Plaça Major (més coneguda com a plaça Vella) d’Artés tornarà a ser epicentre de la festa, sense restriccions ni límits d’aforament. Amb això, s’espera tornar a rebre milers de visitants en un dels esdeveniments més multitudinaris a l’entorn de la cultura de vi de la DO Pla de Bages.

Dijous, Nocturna Vinum

Com és habitual, el dijous 29 de setembre la Festa de la Verema del Bages viurà un preludi amb el Nocturna Vinum, a diferents poblacions bagenques. La inauguració de la festa, que és itinerant, es farà enguany el divendres 30 de setembre a Sant Fruitós de Bages, concretament a l’entorn del museu municipal “La Memòria de la vinya i el vi”.

Ja podeu consultar el programa a www.festaveremabages.cat

Més elaboradors que mai a la plaça Vella

Diumenge a la plaça hi haurà més productors de vi que mai. La DO Pla de Bages ha crescut en iniciatives i és prevista la participació de 15 cellers, als quals s’hi afegeixen 4 viticultors que no compten amb celler propi. L’activitat a la plaça serà de lliure accés i sense restriccions. A més, Artés s’omplirà d’activitats, artesania i comerç al carrer durant el cap de setmana 1 i 2 d’octubre.

Torna l’aixafada popular de raïm

Una de les activitats més sol·licitades entre els més menuts (i no tant menuts) és l’aixafada popular de raïm. Tornarà a celebrar-se amb absoluta normalitat diumenge al migdia a la Plaça Vella d’Artés.

Tastos guiats per conèixer vins del territori

La festa d’enguany consolida la incorporació de diferents tastos guiats per reconegudes sommeliers en el si de la programació. Se’n celebraran quatre al llarg del cap de setmana, amb diferents temàtiques i maridatges, amb l’anomenat “Tast a cegues”, com a proposta més original i destacable. Les sommeliers Irene Cozas (dissabte) i Anna Castillo (diumenge) seran les encarregades de dirigir aquestes degustacions de vins dels diferents cellers i elaboradors que formen part de la DO Pla de Bages. Les inscripcions es poden realitzar a www.festaveremabages.cat

Tot plegat es complementarà amb una àmplia oferta cultural i lúdica. Amb actuacions musicals, tastos gastronòmics de proximitat, demostració d’oficis artesans, actuacions de carrer i un llarg etcètera. També hi haurà activitats per a tota la família. Els restaurants del municipi també hi prendran part oferint tapes gastronòmiques el dissabte al vespre, en l’anomenat “Tastos amb ritme”.

Més informació