La van importar de més enllà dels Pirineus fins a Arenys de Munt a final del segle XIX. Ara, la cirera d’en Roca fins i tot té una fira! La Fira de la Cirera d’en Roca. Vine a degustar-la i a comprar-la a les parades colorides.

Va ser una família de minaries que va anar a treballar a França. Van tastar unes cireres de la zona i les van trobar tan bones, que van decidir plantar-ne a Arenys de Munt. Més de cent anys després s’ha creat la Fira que ret homenatge a aquesta fruita forta, de color groc i vermell, dolça i al mateix temps àcida, que només es pot trobar al Maresme. Degusta-la i compra-la a la mostra que té lloc pels volts de Sant Joan.

Fira de la Cirera d’en Roca, a Arenys

Per recordar l’arribada de les primeres llavors a Arenys de Munt, l’Ajuntament organitza aquesta fira, junt amb els restauradors, comerciants i entitats de la vila. El públic podrà adquirir directament aquest producte de mans dels propis productors. Podrà degustar plats elaborats amb cireres, com el coc amb cireres, i gaudir d’una jornada gastronòmico-festiva de gran qualitat.

Jornades Gastronòmiques de la Cirera d’en Roca

Durant tot un mes, des del 18 de juny fins al 17 de juliol.

Els restaurants d’Arenys de Munt introdueixen la cirera a la seva carta.

L’ús de la cirera d’en Roca és molt apreciat en l’àmbit de la pastisseria, del qual en destaquen diversos productes. D’una banda, la melmelada artesanal que en produeix l’obrador de Sant Pol de Mar, Melmelades Calada. I de l’altra les diferents postres que produeixen algunes de les pastisseries més emblemàtiques d’Arenys de Munt. Com per exemple la pastisseria La Lyonesa, membre de la Xarxa de Productes de la Terra, que elabora un exquisit pastís de crema de cireres d’en Roca amb boixets de xocolata.

Més informació