Fira de la figa d’Alguaire. Una fira bianual amb la figa com a protagonista; tallers de cuina, tastos i mercat amb venda directa dels productors.

Fira de la figa d’Alguaire 2022

Horari de la fira:

  • Matí, de 10 a 14 h
  • Tarda, de 16 a 20 h

Activitats a l’interior del pavelló firal:

  • Espai d’exposició de figues d’Alguaire
  • Exposició i venda de productes agroalimentaris
  • Tast de figues durant la jornada

Activitats a l’exterior dl recinte firal:

  • Mercat de productes artesans dels Països Catalans
  • Arts i oficis tradicionals

Consulteu el programa complet de la Fira de la figa d’Alguaire 2022.

Durant tot el cap de setmana, al pavelló poliesportiu s’instal·la un espai expositiu de figues d’Alguaire, com també un espai dedicat al comerç, la indústria i les entitats del municipi. També s’hi podran comprar productes alimentaris de qualitat.

A l’exterior del pavelló, i també durant tot el cap de setmana, hi ha el mercat de productes artesans d’arreu dels Països Catalans. I una mostra ben especial: les figues utilitzades en les arts i oficis. S’hi podran veure figues de cristall fetes per un bufador de vidre, relleus de fulles i fruits de figa fets per un picapedrer i licors i aiguardent de figa. A més, hi haurà activitats infantils com ara jocs gegants i populars sobre la figa.

La figa de coll de dama

La figa coll de dama és el producte típic d’Alguaire.

La figa ha passat de ser un cultiu secundari a Alguaire, bàsicament per al consum familiar, a plantar-se’n més de 300 hectàrees per a producció comercial. Majoritàriament són de la varietat coll de dama i s’imposen a la fruita d’os o de pinyol perquè resulten més rendibles per als pagesos. Això ha convertit aquest municipi del Segrià en el líder de la producció de figues a Catalunya.

Més informació