El Bages també és terra de bolets, i a Cardona ho celebren amb la Fira de la llenega.

El visitant hi troba parades per comprar llenegues i altres varietats de bolets i una mostra micològica per conèixer millor els bolets del país. El mercat de bolets funciona entre les 10 i les 14 h, a la plaça del Mercat de Cardona.

També hi ha parades amb productes artesans amb elaboracions de bolets (patés, confitats, conserves) i altres productes alimentaris naturals com codonyat, allioli de codony, embotits, formatges, mels, …

Programa de la Fira de la Llenega del 2021

Aquest any pren molt protagonisme l’espai gastronòmic, amb tast de plats cuinats amb bolets. Aquesta activitat, que es farà de les 12 a les 2 del migdia a la plaça Santa Eulàlia, requerirà comprar tiquets al mateix espai. A més, en aquest indret hi haurà, durant tot el matí, una mostra d’ofici de cisteller i un tast de vins de territori català.

La Fira de la Llenega inclou aquest any un showcooking, que consisteix en uns tallers de cuina amb bolets i tast amb maridatge de vi. Es farà a la sala polivalent del Centre Cívic en horari de matí (de 2/4 d’11 a les 12 el tradicional, i de 2/4 d’1 a les 2 del migdia el vegà) i en horari de tarda (a 2/4 de 5 i a 1/4 de 7, respectivament). Cal inscripció prèvia i l’entrada té un cost de 5 euros per persona. Es podrà adquirir a la plaça Santa Eulàlia a l’estand de venda de tiquets.

Els boletaires més experimentats poden participar en el concurs de llenegues que premia el concursant que presenta un nombre més elevat de llenegues, el que porta la llenega més grossa i el que du la llenega més original. Aquestes llenegues es poden veure exposades durant tot el matí.
A més de llenegues, també hi trobem tot tipus de bolets: rovellons, fredolics, camassecs, reigs, surenys, moixernons, camagrocs, carlets, trompetes, llengües de bou, …

 

Més informació