Fira Espàrrecs. Una mostra agrícola, comercial i gastronòmica que any rere any visiten més de 30.000 persones.

Fira Espàrrecs de Gavà, des del 1932

La primera edició de la Fira d’Espàrrecs va tenir lloc el 22 de maig de 1932 i va néixer com a concurs/exposició d’espàrrecs en què els pagesos volien mostrar un producte autòcton que només es cultivava als camps situats a les Sorres de Gavà. En la dècada dels anys trenta, el cultiu de l’espàrrec blanc va tenir el seu moment d’esplendor. En aquesta època la producció superava les sis mil tones anuals.

GastroGavà

Així, a més de conservar la seva vessant agrícola, element identificatiu d’aquesta mostra (amb les paneres artístiques, amb productes del camp i els lots d’espàrrecs) la Fira ha anat incorporant altres sectors com el comercial i el de la restauració. Així, a GastroGavà, l’espai gastronòmic de la Fira, els restauradors locals ofereixen la seva oferta culinària que inclou l’espàrrec com a ingredient. A més, any rere any, es treballar per incorporar novetats atractives i expectants per a un públic cada cop més divers.

La Fira d’Espàrrecs està organitzada per l’Ajuntament de Gavà, amb la col·laboració, en la seva vessant agrícola, de la Cooperativa Agropecuària de Gavà, i de l’Agrupació de Restauradors de Gavà i l’Associació de Gatronomia i Turisme del Baix Llobregat (AGT), en la vessant gastronòmica.

Més informació