Sant Llorenç de Morunys torna a celebrar la Fira d’Ous d’Euga. El principal reclam de la jornada serà el concurs de carbasses.

El diumenge 31 d’octubre. En un sol dia, Sant Llorenç de Morunys concentra aquest any la Fira d’Ous d’Euga i el Mercat del Pagès. Fa dues edicions que aquesta festa no es pot celebrar amb plena normalitat. L’any 2019 es va fer una edició més reduïda per facilitar l’assistència a la manifestació independentista de Barcelona. Ll’any passat es va haver d’adaptar a la situació sanitària derivada de la covid-19.

Fira d’Ous d’Euga i Mercat del Pagès

La 13a edició de la Fira d’Ous d’Euga i la 10a del Mercat del Pagès es faran a la plaça de la Canal, on es celebrarà l’exposició i el concurs de carbasses i on s’acolliran les parades del mercat. El recinte, però, estarà tancat. Així es controlarà l’accés per assegurar que no es sobrepassa l’aforament establert. Per altra banda, es faran activitats fora d’aquest recinte com al claustre del monestir, al teatre o al parc de les Eres.

Precisament al parc de les Eres és on es durà a terme la plantada dels gegants. Enguany, si no canvia res d’aquí a la celebració de la fira, no hi haurà cercavila dels gegants, que es quedaran a la plaça de les Eres i no podran fer el seu tradicional ball. Per altra banda, el consistori assegura que es farà el tradicional ball de la coca, però s’ha de veure encara de quina manera.

Pel que fa al mercat no hi haurà més de 15 parades perquè no hi ha més espai al recinte i, com és habitual, n’hi haurà relacionades amb la carbassa, d’artesania i de producte local.

Més informació