Sant Llorenç de Morunys torna a celebrar la Fira d’Ous d’Euga. El principal reclam de la jornada serà el concurs de carbasses.

El diumenge 31 d’octubre. En un sol dia, Sant Llorenç de Morunys concentra aquest any la Fira d’Ous d’Euga i el Mercat del Pagès. Fa dues edicions que aquesta festa no es pot celebrar amb plena normalitat. L’any 2019 es va fer una edició més reduïda per facilitar l’assistència a la manifestació independentista de Barcelona. Ll’any passat es va haver d’adaptar a la situació sanitària derivada de la covid-19.

Fira d’Ous d’Euga i Mercat del Pagès

La 13a edició de la Fira d’Ous d’Euga i la 11a del Mercat del Pagès es faran a la plaça de la Canal, on es celebrarà l’exposició i el concurs de carbasses i on s’acolliran les parades del mercat.

Aquest any es recupera la normalitat i és previst que tornin els actes tradicionals d’aquesta fira:

  • el Ball de la Coca
  • el Ball de l’Euga, amb els gegants de Sabt Llorenç de Morunys

El principal atractiu: el concurs de carbasses. Entre els participants hi haurà el guanyador del concurs de Sedó, amb una carbassa de més de 500 kg.

Pel que fa al mercat no hi haurà més de 15 parades perquè no hi ha més espai al recinte i, com és habitual, n’hi haurà relacionades amb la carbassa, d’artesania i de producte local.

Visita guiada a les pomeres de Biolord

El dia abans, el dissabte dia 8, es faran alguns actes previs. Per exemple, una visita guiada per conèixer el cultiu ecològic de pomes de muntanya de Biolord.

 

Més informació