Fira Espàrrecs de Gavà. Una mostra agrícola, comercial i gastronòmica que any rere any visiten més de 30.000 persones.

La Fira Espàrrecs de Gavà 2023

El protagonista de la Fira Espàrrecs de Gavà és l’espàrrec, naturalment. En podrem comprar al Mercat de Pagès. Hi trobem uns quants pagesos, pocs, que venen directament els seus espàrrecs i altres productes. L’any 2019 van arribar a vendre més de mil quilos de verdura i més de mil manats d’espàrrecs, entre verds i blancs.

L’altre element característic d’aquesta fira són les paneres. Les famílies pageses s’hi posen de molt bon grat, i preparen unes paneres que són tradicionals d’aquesta diada. N’hi ha que es fan amb espàrecs, d’altres amb verdures, d’altres d’artístiques amb verd, i finalment unes quantes més amb llavors.

A més, en l’apartat gastronòmic, la fira coincideix amb el GastroGavà. L’aposta gastronòmica de la ciutat. Durant el cap de setmana es poden servir prop de quinze mil tapes, sent el diumenge el dia que se’n serveixen més. Prop de de vint restaurants de la ciutat se sumen a la iniciativa, oferint plats amb els espàrrecs com a base.

Programa 2023

Durant tot el cap de setmana:

 • Mercat de Pagès de la Fira.
  De 10 a 21.30 h.
  A la pl. de Jaume Balmes.
 • Espai Petits Pagesos.
  De 10 a 14 i de 17 a 20.30 h.
  Al pati de l’escola Jacme March. Espai familiar amb tallers, inflables i rocòdrom.
 • Exposicions: 54è Concurs Estatal de Fotografia “Espàrrecs i Agrícola” i l’exposició “La pagesia de Gavà”.
  A la Mostra Agrícola.
 • Exposició d’eines del camp i material agrícola.
  Pista exterior de la Mostra Agrícola.
 • Photocalls «Temps d’Espàrrecs».
  Fes-te una foto en els diferents photocalls de la ciutat (la pl. de la Vela, a Gavà Mar, al Mercat de Pagès de la Fira, a la pista exterior de la Mostra Agrícola i al passeig Maragall).

Descarrega’t el programa complet (PDF).

Fira Espàrrecs de Gavà, des del 1932

La primera edició de la Fira d’Espàrrecs va tenir lloc el 22 de maig de 1932. Va néixer com a concurs/exposició d’espàrrecs en què els pagesos volien mostrar un producte autòcton que només es cultivava als camps situats a les Sorres de Gavà.

En la dècada dels anys trenta, el cultiu de l’espàrrec blanc va tenir el seu moment d’esplendor. En aquesta època la producció superava les sis mil tones anuals.

GastroGavà

A més de conservar la seva vessant agrícola, element identificatiu d’aquesta mostra (amb les paneres artístiques, amb productes del camp i els lots d’espàrrecs) la Fira ha anat incorporant altres sectors com el comercial i el de la restauració.

Així, a GastroGavà, l’espai gastronòmic de la Fira, els restauradors locals ofereixen la seva oferta culinària que inclou l’espàrrec com a ingredient. A més, any rere any, es treballa per incorporar novetats atractives i expectants per a un públic cada cop més divers.

La Fira d’Espàrrecs està organitzada per l’Ajuntament de Gavà. Amb la col·laboració, en la seva vessant agrícola, de la Cooperativa Agropecuària de Gavà. També, de l’Agrupació de Restauradors de Gavà i l’Associació de Gatronomia i Turisme del Baix Llobregat (AGT), en la vessant gastronòmica.

Pots comprar els teus espàrrecs als productors i distribuidors de Gavà:

CONTACTE TELÈFON
Josep Pañella 629 874 201
Joan Torras 610 801 393
Joan Codinach 616 148 817
Anna Borrut 695 836 252
José Hernández 667 807 376
Salvador Vives 645 424 682
Gabriel Purset 686 714 700
Toni Esteve 687 566 536
Agropequària de Gavà 936 62 21 47

Més informació