La Fira del Torró d’Agramunt.  Sens dubte, una de les cites gastronòmiques més dolces de l’any. És un punt de trobada del món del dolç i del producte agroalimentari de qualitat, A Agramunt el torró i la xocolata a la pedra, dos productes puntals de l’economia del poble, en segueixen sent l’emblema.

La Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra 2022

La Fira del Torró d’Agramunt disposa de dos espais diferenciats:

  • l’Aula del Gust, situada al pavelló del dolç,
  • l’Aula del Tast, al pavelló gastronòmic

Per l’Aula del Gust passen els millors professionals de la cuina i la pastisseria. Amb l’objectiu d’atansar el seu mestratge darrere els fogons al públic de la fira. Mentre que l’Aula del Tast està destinada al productor de proximitat, per tal que expliqui i ofereixi tastos al visitants.

Consulta el programa complet.

En el pavelló del dolç els torronaires i xocolaters d’Agramunt mostren les seves darreres propostes encaminades a convertir el torró en uns postres presents a taula durant tot l’any. Una innovació que no oblida els orígens, un torró, emparat per la IGP d’Agramunt. A la fira disposa de l’Espai de la Cuita, on es fan demostracions en directe de la tradicional cuita del torró amb degustacions per a tots els assistents.

fira del torró Agramunt

Com es fa el torró?

La Fira del Torró d’Agramunt compta amb molts altres atractius. A l’espai ‘La Cuita’ es odrà veure en directe com s’elabora l’autèntic torró d’Agramunt. La seva història, els ingredients que calen, el mètode d’elaboració…

A l’espai ‘Cuinetes’ els més petits trobaran lloc per jugar.

Les ‘Foodgonetes’ ompliran una zona per asseure’s a menjar i gaudir de diferents especialitats que preparen els professionals de les altrament dites ‘foodtrucks’.

Finalment, ‘Lo Catxo’, un peculiar joc de cartes dels mestres torronaires que anaven pels mercats i fires a vendre els seus torrons..

La Fira del Torró d’Agramunt, des de 1988

L’inici de la Fira d’Agramunt es remunta a l’any 1988.  A iniciativa del Foment Pro-Mercat d’Agramunt i Comarca es va organitzar un mercat dedicat al torró. La bona acollida que va tenir va animar als organitzadors a obrir la participació a altres sectors. Així, el 12 d’octubre de l’any següent es va celebrar la primera Fira del Torró i de la Xocolata a la Pedra. De llavors ençà la fira ha evolucionat i actualment és un punt de referència dins el calendari firal de les Terres de Lleida.

Més informació