L’inici de la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra es remunta a l’any 1988 quan a iniciativa del Foment Pro-Mercat d’Agramunt i Comarca es va organitzar un mercat dedicat al torró.  La bona acollida que va tenir la iniciativa va animar als organitzadors a obrir la participació a altres sectors i el 12 d’octubre de l’any següent es va celebrar la primera Fira del Torró i de la Xocolata a la Pedra. De llavors ençà la fira ha evolucionat  i actualment és un punt de referència dins el calendari firal de les Terres de Lleida.

La Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra disposa de dos espais diferenciats:

  • l’Aula del Gust, situada al pavelló del dolç, i
  • l’Aula del Tast, al pavelló gastronòmic

Per la primera, passen des de fa anys, els millors professionals de la cuina i la pastisseria amb l’objectiu d’atansar el seu mestratge darrere els fogons al públic de la fira, mentre que l’Aula del Tast està destinada al productor de proximitat, per tal que expliqui i ofereixi tastos al visitants.

És en el pavelló del dolç on els torronaires i xocolaters d’Agramunt mostren les seves darreres propostes encaminades a convertir el torró en uns postres presents a taula durant tot l’any. Una innovació que no oblida els orígens, un torró, emparat per la IGP d’Agramunt i que a la fira disposa de l’Espai de la Cuita, on es fan demostracions en directe de la tradicional cuita del torró amb degustacions per a tots els assistents.

Més informació