Des del Consell Comarcal del Solsonès i l’Ajuntament de Solsona han unit esforços i sumen L’Ecològica, la biofira de Solsona, a la Fira del Bolet del Solsonès per tal de crear sinergies i crear una nova fira: Solsoterra, Fira de la Terra del Solsonès.

Un certamen pensat amb l’objectiu de promoure els productes ecològics, la sostenibilitat i els boscos. Aquesta fira és resultat de la col·laboració de diferents agents públics i privats del territori, que de manera conjunta, amb il·lusió i empenta, creiem fermament que una producció i consum diferent és possible. La fira es celebrarà els dies 23 i 24 d’octubre a Solsona.

Mercat del bolet

En aquest certamen hi trobarem el tradicional mercat del bolet, Amb tot d’activitats relacionades amb aquest producte del bosc. També hi haurà un espai de venda per a la producció ecològica de la comarca acompanyat d’activitats i xerrades relacionades amb la sostenibilitat, la salut i el medi ambient.

A la Fira s’hi afegeix també la Jornada Masies Sostenibles. Organitzada pel Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central, fins ara es realitzava dins el marc de la Fira de Sant Isidre. Es manté el Solsbirra, el festival de la cervesa artesana. Enguany potenciarà la cervesa ecològica i continuarà maridant la cervesa amb gastronomia i música.

Tal com passava amb la Fira del Bolet del Solsonès, el certamen significarà el tret de sortida de les ja tradicionals Jornades Gastronòmiques de Tardor organitzades pel Gremi d’Hostaleria del Solsonès.

Solsoterra 2021

Durant tot el dia hi ha programades una vintena de tallers, degustacions, xerrades, activitats per al públic familiar i altres propostes per complementar el mercat, que se centrarà a la plaça Major.

Una de les novetats d’aquest any serà la reestructuració d’espais. A la plaça Major s’hi concentraran la desena d’expositors de la Biofira. En un local de sota els porxos de la mateixa plaça i a la Biblioteca Carles Morató s’hi duran a terme les xerrades. La plaça de la Catedral es convertirà en la zona de les propostes familiars.

A més, l’organització ha apostat per millorar la imatge del certamen amb una inversió en estands de fusta. Una altra novetat d’aquest any serà el bar ecològic. Estarà obert durant tot el dia, amb gelats, orxata, batuts, sucs, cerveses i vins cent per cent ecològics i envasos compostables.

Varietat de productes a la Biofira de Solsona

El programa de Solsoterra s’estrenarà el dijous dia 21 d’octubre a les cinc de la tarda amb una jornada tècnica sobre cooperatives rurals. Tot i que el gruix central de propostes es concentrarà el cap de setmana del 23 i 24 amb el mercat del bolet, dos mercats més de productes ecològics i artesans, el 3r Solsbirra Fest i una vintena d’activitats paral·leles.

Més informació