Ruralisme o barbàrie: Sembrem estratègies ecofeministes davant del col·lapse

Ruralisme o barbàrie. Immerses en una crisi ecosocial sense precedents, fer una transició cap a un nou model econòmic, energètic i alimentari no és una opció que puguem escollir. És inevitable. Però sí que podem escollir com volem fer aquesta transició i cap a on.

Davant d’un repte d’aquesta magnitud, i de la inacció dels organismes públics i els agents econòmics —llevat d’accions purament simbòliques—, segurament compartim el fet de caure en moments d’impotència i frustració.

És urgent, però som a temps de fer coses. I en fem! Ja fa temps que hi ha persones, entitats i col·lectius que treballem per un sistema ecosocial just i sostenible. No partim de zero, ja estem fent camí.

Un espai de trobada

Amb aquesta jornada volem crear un espai de trobada i treball de persones i organitzacions que compartim la preocupació per la crisi ecosocial, que apostem pel ruralisme, l’ecofeminisme i l’economia social i solidària.

Proposem un format i una metodologia de jornada que promogui la participació de les diverses persones i experiències presents, i que doni espai i també integri la vessant emocional dels temes que abordarem. No ens ho imaginem d’una altra manera, amb un tema que mou tantes emocions.

Organització a 3 bandes

La jornada l’hem coorganitzada l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central i Fil a l’Agulla, amb la col·laboració del Konvent.

Per això segueix el fil de la jornada organitzada per l’Ateneu Cooperatiu el 2019, “Ruralisme i emergència climàtica”, i a la vegada és part del cicle “Cap a un cohabitatge ecofeminista”, liderat per Fil a l’Agulla en col·laboració amb altres cooperatives del sector de l’habitatge.

A més, enguany també es compta amb la participació de l’editorial cooperativa Pol·len Edicions i de la llibreria cooperativa La Lluerna.

 

Inscripcions aquí

Més informació