La capital del Bages acollirà del 8 al 10 de juny la primera Fira del Vi del Bages, la Vi-Ba, que busca potenciar la cultura del vi a la comarca

Des de visites i rutes culturals, fins a activitats infantils, mostres de vins, aules de tast impartides per sommeliers professionals, sopars, concerts i fins i tot concursos es podran seguir a través de les xarxes.

La iniciativa, impulsada per la DO pla de Bages i Bages impuls, comptarà amb la complicitat d’agents culturals, socials i econòmics de la comarca.

En paral·lel a les activitats més populars, la majoria de les quals se celebraran a la plaça de Sant Domènec, el certamen comptarà amb una jornada enogastronòmica per a professionals del vi, l’hoteleria i l’enoturisme al teatre Kursaal.
La Vi-BA coincidirà en el temps amb el Programa Vi_suals 2018, impulsat per la DO Pla de Bages i l’Ajuntament de Manresa i que se celebrarà del 27 de maig al 10 de juny, amb la mostra de vi i d’art que es farà a la Plaça Sant Domènec, l’exposició de Foto Art Manresa, la projecció de curtmetratges a càrrec de Cine Club Manresa, l’exposició del Cercle Artístic de Manresa, el tast de Picapolls al Parc de la Seu i el tast emprenedor, així com una mostra d’art als aparadors. Els quatre grans eixos seran el vi, la gastronomia, l’enoturisme i l’art.
Un altre dels actes destacats és el 20è aniversari de la Confraria de vins del Bages, que se celebrarà el dissabte 9 de juny, a partir de les 20h a la plana de l’Om. El pregó anirà a càrrec de l’escriptora, periodista i amant del vi, Empar Moline

Més informació