Sabies que la major part dels aliments recorren més de 5.000 kilòmetres abans d’arribar a la teva taula?
Sí, quan et prens un cafè o un tè, ja saps que no han estat cultivats a l’hort de la cantonada.
Però potser no saps que el peix que menges tot sovint vé de més lluny: entre 6.000 i 7.000 kilòmetres.
Els cigrons, d’entre 4.000 i 6.000 kilòmetres.
I quan menges carn? El pinso amb què l’han engreixat recórre entre 6.000 i 8.000 kilòmetres.
És un disbarat, no trobes?
I saps que és relativament fàcil, de donar-hi la volta?
Ja saps que a casa nostra tenim un magnífic país, amb una gent autèntica que treballa el millor que sap per aconseguir uns productes de primera qualitat?
Per si no ho saps, o per si vols saber-ne més, estem treballant per posar un marxa un nou mitjà de comunicació:
Proper, la revista digital del producte de proximitat.
D’aquesta terra, d’aquests artesans i dels fruits de la seva feina.
Ben aviat tindràs notícies nostres.
Sí, és clar: seran notícies properes.

Les dades que es citen estan extretes de l’estudi “Aliments kilomètrics”, fet per amics de la Terra i les universitats de Vigo i Sevilla.