L’element gastronòmic més tradicional de Begur és, sens dubte, el peix de roca, i en ell es basa la Campanya Gastronòmica que es celebra cada any a la primavera.

11 restaurants a la campanya del 2022

La campanya tindrà lloc del 30 d’abril al 5 de juny amb la participació d’11 restaurants, que presentaran diferents menús amb el peix de roca com a denominador comú.

DISSABTE 30 D’ABRIL

 • Inauguració de la 23a Campanya Gastronòmica del Peix de Roca
  Hora: 12h
  Lloc: Plaça Esteva i Cruañas
  Presentarà l’acte Marc Ribas (cuines TV3). Seguidament, degustació de tastets de peix de roca acompanyats d’una copa de cava Perelada, a càrrec dels restaurants participants en la campanya gastronòmica.

11 restaurants participaran en la campanya d’enguany amb diferents menús

Els restaurants que durant un mes oferiran als comensals diferents menús amb el peix de roca com a denominador comú. Els preus dels menús oscil·len entre els 36 i els 68€ i els establiments que hi prendran part són:

 • Cap sa Sal,
 • Carbó,
 • Casa Juanita,
 • Costa Brava,
 • Diferent,
 • Galena – Mas Comangau,
 • Parador d’Aiguablava,
 • Hostal Ses Negres,
 • Hotel Aigua Blava,
 • Taverna Son Molas i
 • Toc al Mar.

Diferents activitats lúdiques i culturals per a tots els públics

Els menús que oferiran els 12 restaurants que enguany prenen part de la 22a Campanya Gastronòmica del Peix de Roca de Begur es complementaran amb diferents propostes obertes a tota la població i adaptades a les mesures de seguretat i restriccions de la pandèmia.

Així, el tret de sortida a la campanya d’aquest 2021 es donarà el 8 de maig al migdia (12 h) amb el tradicional acte d’inauguració a la plaça Esteva i Cruañas. Enguany, però, en compliment de la normativa vigent no s’oferiran els tradicionals tastets a càrrec dels restaurants participants ni se serviran begudes. Tot i així, després de l’acte d’inauguració, la plaça Esteve i Cruañas acollirà un concert musical a càrrec d’Els Cremats.

El cap de setmana següent, diumenge 16 de maig, l’Esplai Autèntic Begur -que enguany commemora el seu cinquè aniversari- organitzarà a Sa Riera, a les 11 h, el taller infantil “Pintem pedres del Peix de Roca”.

Mentrestant, del 22 al 24 de maig, cinema i gastronomia es tornaran a donar la mà un cop més a Begur amb un cap de setmana de cinema gastronòmic de la mà del Cinema Casino. Al llarg d’aquests tres dies es podrà visualitzar la pel·lícula de temàtica gastronòmica “El cocinero de los últimos deseos”.

Begur en flor

 • 27, 28 i 29 DE MAIG
  VIII Begur en Flor
  Durant el cap de setmana trobareu el poble guarnit amb exposicions florals a places, carrers i a racons del municipi, tallers per a totes les edats, música en directe, concursos, activitats infantils…
  Organitza: ACIT – Associació de Comerç i Turisme de Begur

I el darrer cap de setmana de maig la Campanya Gastronòmica del Peix de Roca coincidirà amb el “Begur en flor”, organitzat per l’Associació de Comerç i Turisme de Begur. Durant tot el cap de setmana el poble i els seus carrers es guarniran amb flors, música i concursos per a donar la benvinguda i celebrar la primavera.

PERQUÈ EL PEIX DE ROCA DE BEGUR?

Es considera la costa de Begur com un dels millors exponents de la Costa Brava. Al cantó de la inigualable bellesa del paisatge, cal afegir-hi una altra qualitat: en el fons de les cristal·lines aigües que acaronen —o envesteixen , en dies de temporal— la costa s’hi troba una gran diversitat de peixos, que en el seu conjunt anomenem peix de roca, caracteritzats per al seva carn dura i fortor de gust.

Més informació