L’element gastronòmic més tradicional de Begur és, sens dubte, el peix de roca, i en ell es basa la Campanya Gastronòmica que es celebra cada any a la primavera.

12 restaurants a la campanya del 2021

La campanya tindrà lloc del 8 de maig al 6 de juny amb la participació de 12 restaurants, que presentaran diferents menús amb el peix de roca com a denominador comú.

Després que l’any 2020 quedés anul·lada amb caràcter preventiu a causa de la pandèmia, enguany l’Ajuntament de Begur reprèn la Campanya Gastronòmica del Peix de Roca. Ho fa amb una 22a edició amb grans novetats per tal d’adaptar el projecte a les mesures de seguretat i restriccions vigents.

“enguany la campanya cobra més importància que mai, perquè ens permetrà en un context d’incertesa i dificultat posar en valor, dignificar i promoure la tasca ingent que duen a terme els nostres restaurants, entitats i establiments per oferir una oferta turística sostenible i de primer nivell durant tot l’any”.

12 restaurants participaran en la campanya d’enguany amb diferents menús

Aquest 2021 la Campanya Gastronòmica del Peix de Roca de Begur tindrà lloc del 8 de maig al 6 de juny i comptarà amb la participació d’un total de 12 restaurants que durant un mes oferiran als comensals diferents menús amb el peix de roca com a denominador comú. Els preus dels menús oscil·laran entre els 36 i els 68€ i els establiments que hi prendran part són: Cap sa Sal, Carbó, Casa Juanita, Costa Brava, Diferent, Diferent Bodega, Galena – Mas Comangau, Parador d’Aiguablava, Hostal Ses Negres, Hotel Aigua Blava, Taverna Son Molas i Toc al Mar.

Diferents activitats lúdiques i culturals per a tots els públics

Els menús que oferiran els 12 restaurants que enguany prenen part de la 22a Campanya Gastronòmica del Peix de Roca de Begur es complementaran amb diferents propostes obertes a tota la població i adaptades a les mesures de seguretat i restriccions de la pandèmia.

Així, el tret de sortida a la campanya d’aquest 2021 es donarà el 8 de maig al migdia (12 h) amb el tradicional acte d’inauguració a la plaça Esteva i Cruañas. Enguany, però, en compliment de la normativa vigent no s’oferiran els tradicionals tastets a càrrec dels restaurants participants ni se serviran begudes. Tot i així, després de l’acte d’inauguració, la plaça Esteve i Cruañas acollirà un concert musical a càrrec d’Els Cremats.

El cap de setmana següent, diumenge 16 de maig, l’Esplai Autèntic Begur -que enguany commemora el seu cinquè aniversari- organitzarà a Sa Riera, a les 11 h, el taller infantil “Pintem pedres del Peix de Roca”.

Mentrestant, del 22 al 24 de maig, cinema i gastronomia es tornaran a donar la mà un cop més a Begur amb un cap de setmana de cinema gastronòmic de la mà del Cinema Casino. Al llarg d’aquests tres dies es podrà visualitzar la pel·lícula de temàtica gastronòmica “El cocinero de los últimos deseos”.

Begur en flor

I el cap de setmana del 28 al 30 de maig la Campanya Gastronòmica del Peix de Roca coincidirà amb el “Begur en flor”, organitzat per l’Associació de Comerç i Turisme de Begur. Durant tot el cap de setmana el poble i els seus carrers es guarniran amb flors, música i concursos per a donar la benvinguda i celebrar la primavera.

Durant aquest temps, els diferents restaurants que col•laboren en la campanya ofereixen, a la carta dels seus establiments, l’opció de degustar un menú especial format per plats elaborats amb base de peix de roca, amb una gran varietat de receptes i un ampli ventall de preus.

PERQUÈ EL PEIX DE ROCA DE BEGUR?

Es considera la costa de Begur, com un dels millors exponents de la Costa Brava. Al cantó de la inigualable bellesa del paisatge, cal afegir-hi una altra qualitat: en el fons de les cristal·lines aigües que acaronen – o envesteixen , en dies de temporal – la costa s’hi troba una gran diversitat de peixos, que en el seu conjunt anomenem peix de roca, caracteritzats per al seva carn dura i fortor de gust.

Més informació