La Festa del Segar i el Batre d’Avià, al Berguedà, se celebra a l’esplanada que hi ha a prop de Santa Maria d’Avià, una església romànica del segle XII situada a 1 km del nucli urbà.

Organitzada per la Colla de Segadors, en col·laboració amb l’Ateneu i l’Ajuntament d’Avià, la festa se celebra amb un programa d’actes protagonitzat per les demostracions pràctiques de les feines de segar i batre, tal i com es feien antigament, amb animals i les eines que s’empraven per a realitzar les tasques al camp.

Cada segon diumenge de juliol una colla de segadors celebra aquesta festa que té per objectiu retre homenatge a la figura del pagès tot rememorant el quefer tradicional de les feines al camp.

El Segar i el Batre a pèl

La Festa del Segar i el Batre d’Avià se celebra a l’esplanada que hi ha a prop de Santa Maria d’Avià, una església romànica del segle XII situada a 1 km del nucli urbà.

La festa va néixer l’any 1989 per iniciativa d’un pèrit agrícola neorural. Al principi, la festa durava tres dies (el primer es feia la sega, el segon el garbejat i el tercer el batre), però aquesta estructura tant allargada va fer que es deslluís l’assistència a molts dels actes, així que en l’actualitat només dura un dia.

Més informació