La Festa del Segar i el Batre d’Avià, al Berguedà. Se celebra a l’esplanada que hi ha a prop de Santa Maria d’Avià, una església romànica del segle XII situada a 1 km del nucli urbà.

Festa del Segar i Batre 2022

 • 9 h
  Inici de les tasques
 • 10 h
  Esmorzar i actuació del grup de folk V9
 • 14
  Dinar popular
 • 18:30 h
  Concert i balls tradicionals

Organitzada per la Colla de Segadors, en col·laboració amb l’Ateneu i l’Ajuntament d’Avià. La festa se celebra amb un programa d’actes protagonitzat per les demostracions pràctiques de les feines de segar i batre, tal i com es feien antigament. Amb animals i les eines que s’empraven per a realitzar les tasques al camp.

Cada segon diumenge de juliol una colla de segadors celebra aquesta festa. L’objectiu: retre homenatge a la figura del pagès tot rememorant el quefer tradicional de les feines al camp.

El Segar i el Batre a pèl

La Festa del Segar i el Batre d’Avià se celebra a l’esplanada que hi ha a prop de Santa Maria d’Avià, una església romànica del segle XII situada a 1 km del nucli urbà.

La festa va néixer l’any 1989 per iniciativa d’un pèrit agrícola neorural. Al principi, la festa durava tres dies (el primer es feia la sega, el segon el garbejat i el tercer el batre). Però en l’actualitat només dura un dia.

Una història d’amor entre espigues:

 

En la 29a edició de la festa es va portar a terme l’estrena oficial de l’espot de divulgació turística sobre el Segar i el Batre d’Avià, dirigit per Carles Seuba.

Aquest espot narra una història d’amor amb el rerefons de les feines al camp, tal i com es feia abans.

 

Més informació