Fiporc 2023: degustacions, tastos, demostracions

Durant tot el cap de setmana, a Riudellots de la Selva, Fiporc és una sèrie de degustacions, exposicions, presentacions, tallers i demostracions del procés de matança i elaboració d’embotits, entre d’altres activitats relacionades amb el món del porc.

Fiporc disposa d’un àmplia zona gastronòmica de tast equipada amb taules i cadires. En aquesta zona hi podem degustar i comprar tota mena de productes i derivats del porc. Des dels típics greixons, passant pels embotits, pernils, botifarres, carn a la brasa, pota i tripa, carn de perol entre d’altres.

Consulta el programa complet de l’edició del 2023 (PDF).

La Fira del porc

FIPORC, una fira de producte. L’eix vertebral és el porc i els productes que se’n deriven. Durant tot el cap de setmana, a Riudellots de la Selva es podrà passejar i visitar el nucli antic i tastar productes del porc.

Tot el cicle de vida del bestiar porcí. Des de l’animal viu, que es pot visitar a l’exposició d’animals vius situada a la Plaça de l’Ajuntament, fins arribar a la pròpia degustació de totes les parts de l’animal i dels productes que se’n deriven en una àrea de tast a l’aire lliure.

Exposició dels productes del porc. Podrem omprar exquisits embotits a les paradetes de petits productors que venen productes del porc com botifarres de tota mena, cansalades, lloms, baiones, greixons…

FIPORC també té un espai pels més petits. Podran aprendre a fer botifarres amb les seves pròpies mans, fer hamburgueses, tallers de dibuix i manualitats relacionades amb el món del porc. També podran fer un passeig pel municipi amb poni o munyir vaques de plàstic a mà, entre altres.

Exposició sobre l’ofici del cistellaire

Les mans i el cos de l’ofici’ és una exposició fotogràfica d’Última vèrtebra, amb la mirada dels fotògrafs Oriol Segon Torra i Marta Ribes.

Aquesta exposició és el primer resultat de les trobades fetes amb diferents cistellaires del territori català en els seus tallers. Un recull de fotografies realitzades pels fotògrafs Oriol Segon Torra i Marta Ribes. Una mirada artística i documental sobre el treball de les mans i el cos de l’ofici del cistellaire.

El projecte s’ha fet amb la col·laboració de l’Associació Catalana de Cistellers i Cistelleres de Catalunya

L’exposició fotogràfica forma part d’Arrel i memòria, un projecte que vol fomentar i difondre els coneixements tradicionals a través de les arts escèniques contemporànies.

Vernissatge inauguració de l’exposició:

el divendres 3 de febrer a les 19.30 h a la sala d’exposicions de la Casa de Cultura de Riudellots.

Horari d’obertura de l’exposició:

  • Dins la 10a Fira Fiporc,
    dissabte 11 i diumenge 12,
    de 10 a 13h i de 15 a 18h.

I del 6 al 23 de febrer en horari d’obertura de la Casa de Cultura de Riudellots: de dilluns a dijous de 10.00 a 13.00 h i de 16.30 a 20.00 h, i els divendres de 16.30 a 20.00 h, excepte el dijous 16, en què l’horari de tarda serà de 16.30 a 18.00 h.

 

Més informació