Fira de la Castanya de Viladrau. Una fira única situada en un entorn privilegiat, el Parc Natural del Montseny, Reserva de la Biosfera. Un dia especial per Viladrau. Passejant-hi podrem descobrir molts de racons que han estat decorats pels jardiners del poble.

Passejant per la fira, no deixarem de sorprendre’ns per la quantitat de productes que es poden elaborar amb la castanya!

Fira de Viladrau 2022: activitats per a tots els gustos

Consulta el PDF amb el detall de l’agenda.

 

Tast gastronòmic – itineraris guiats pels castanyers – testarral de foc i castanyes de Viladrau, crues i torrades – activitats lúdiques i culturals per a totes les edats – Productes de la terra – Exposicions- concurs de menjar castanyes – música – tallers, contes…i un munt d’activitats sorprenents.

La Fira de la castanya realitza activitats culturals pròpies i singulars, amb la voluntat de recuperar la memòria històrica del producte, de la tradició i de la innovació. Això fa de la Fira de Viladrau una fira única, sorprenent i diversa. S’hi dóna cabuda als vessants culturals, lúdics, socials, econòmiques i ambientals al voltant de la castanya, de la tardor i del territori.

Fira de la castanya Viladrau 2022

 • Una cinquantena de parades de productors i artesans de proximitat.
  Parades majoritàriament de Viladrau, del Parc Natural del Montseny i de la comarca d’Osona.
 • Productes derivats i relacionats amb la castanya.
 • Productes elaborats artesanalment: alimentació, decoració, objectes de regal, etc.
 • Espai de venda de castanya fresca i torrada.
 • Activitats familiars: espectacles, tallers i xerrades.
 • Degustació de plats elaborats amb castanya a càrrec dels restaurants de Viladrau.tarral de foc a la Plaça Major per torrar castanyes durant tot el di

Destaquem:

Diumenge 23, a les 12 h

 • Concurs de Receptes de la Biosfera
  Presentació de les receptes de Viladrau participants al certamen organitzat pel Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny. El concurs anirà acompanyat de la presentació de l’exposició Montseny cuina de reserva. Una mirada a la nostra alimentació.
  A càrrec de Lluís García Petit, director de l’Institut del Patrimoni Cultural Immaterial (IPACIM).
  Lloc: Espai Montseny

La castanya del Montseny

El Calendari de l’Emità ens explica que la castanya del Montseny és de color pujat i brillant, dolça i fàcil de coure. Es recull en unes condicions ambientals controlades dins el Parc Natural del Montseny.

Fins a mitjans del segle XX, la castanya de Viladrau era la més valorada de les castanyes que es comercialitzaven a Catalunya. Les famoses castanyeres de Barcelona només volien torrar castanyes de Viladrau.

Va ser l’any 1995 quan es va impulsar aquesta fira per recuperar el producte autòcton de la castanya de Viladrau i del Montseny. Ara és un esdeveniment consolidat que vol revitalitzar el producte.

Més informació