Un espai pensat per els amants de la ratafia i per aquells que encara no l’ha coneixen i que tinguin ganes d’aprendre i alhora endinsar-se en el món que de la ratafia se’n desprèn.

Tres vessants destacades:

  • La comercial, que inclou l’espai firal, on es trobaran parades de ratafia de diferents productors catalans.
  • La gastronòmica, amb una gran varietat de jornades i xerrades, com ara: taller d’olors per reconèixer les diverses plantes aromàtiques o el taller de com realitzar una ratafia a casa.
  • La lúdica, amb moltes activitats complementàries destinades a tots els públics.

La ratafia, beguda tradicional de les terres catalanes, amb més de mil anys d’antiguitat.

Reconeguda com Denominació Geogràfica, s’afirma popularment que, degut a que cada llar elabora la seva, existeix una gran multitud de receptes. Aquest licor es prepara a base de nous verdes, aiguardent o alcohol. Es barreja amb varies herbes aromàtiques i medicinals, i segueix un procés de maceració durant un cert temps a “sol i serena”, habitualment quaranta dies.

Tradicionalment la ratafia es realitza en els dies pròxims a la festivitat de Sant Joan, que és el moment en el qual les nous estan verdes.

Més informació