Tercera edició de la Fira de la Tomaca del Priorat, una fira d’horticultura amb varietats tradicionals, de la qual el tomàquet és el principal protagonista.

Programa de la Fira de la Tomaca 2022

Dissabte 20 d’agost:

 • De 10 a 13h i de 17 a 20h
  Venda de productes hortícoles i fructícoles locals, exposicions, mostra d’artesania, intercanvi de llavors, tast de vins i cerveses artesanes i molt més.
 • 12:00h
  Visita teatralitzada + vermut i vins
 • 17:30h
  Visita teatralitzada + vermut i vins
 • 18:00h
  Tast de mels
 • 19:00h
  Xerrada ‘La tomaca, salut i més’
 • 23:45h
  Electrogrape atòmic amb Mano’s Rock + Dj Fargaz i Pau Brull

Diumenge 21 d’agost:

 • De 10 a 14h
  Venda de productes hortícoles i fructícoles locals, exposicions, mostra d’artesania, intercanvi de llavors, tast de vins i cerveses artesanes i molt més.
 • 12:00h
  Vermut musical

Preu:
Entrada lliure i gratuïta

Organitza:
Priorat Enoturisme, Cooperativa Falset-Marçà i Ajuntament de Falset

Jornades Gastronòmiques de la Tomaca i l’Horta del Priorat

Tal com expliquen a Cuina.cat, el tomàquet i les varietats hortícoles tradicionals, aquest estiu, tornen a ser reivindicats pels establiments turístics de la comarca del Priorat en les Jornades Gastronòmiques de la Tomaca i l’Horta del Priorat i la Fira de la Tomaca. Les activitats previstes tindran lloc entre el 19 d’agost i l’11 de setembre.

Mentre que la Fira de la Tomaca arriba a la tercera edició, les jornades se celebren per segon any consecutiu. En tots dos casos, l’objectiu és donar a conèixer els productes hortícoles de la comarca, alhora que es fomenta la recuperació de varietats tradicionals i la seva producció i consum en els establiments turístics prioratins. En definitiva, es tracta de seguir posant en valor la tradició gastronòmica de la comarca, alhora que es mitiga la pèrdua de biodiversitat cultivada.

30 restaurants

Pel que fa a les jornades, organitzades per l’associació Priorat Enoturisme, tindran lloc entre el 19 d’agost i l’11 de setembre i comptaran amb la participació d’una trentena d’establiments, entre restaurants, allotjaments turístics, cellers, agències turístiques i molins d’oli. A les cartes dels restaurants, durant les jornades s’incorporaran tapes i plats elaborats amb productes hortícoles del Priorat, acompanyats de vi de les dues denominacions d’origen de la comarca (DOQ Priorat i DO Montsant). En el cas dels allotjaments, cellers, agències i molins d’oli se sumen per primer cop a la iniciativa, tot oferint tastos de l’horta prioratina en la seva activitat quotidiana, ja siguin visites, estades o paquets turístics.

Del 19 al 21 d’agost, Fira de la Tomaca

Pel que fa a la Fira de la Tomaca, els actes centrals tindran lloc a Falset entre els dies 19 i 21 d’agost. La tarda del divendres 19 es donarà el tret de sortida oficial al certamen a l’absis del Castell (amb una xerrada i un sopar a càrrec de Priorat Enoturisme), tot i que serà el cap de setmana (dissabte 20 i diumenge 21) quan les parades de tomaques ocuparan l’esplanada de davant del Celler Cooperatiu de Falset.

Més informació