Gent d’Espolla i aquells que veniu de totes les contrades: contempleu avui el nostre tresor, l’olivera. La trobareu aquí, ben a prop, just sortint de casa o bé girant la cantonada o alçant la vista als olivars que envolten el nostre estimat poble, guaiteu-la com si mai l’haguéssiu vista. Oli, a cada casa, a la cuina i a la pila, flaireu-lo com si fos el primer cop. I gaudiu amb tots els sentits de la Fira que cada any celebrem en honor, sí, honor, de tots nosaltres, de les nostres arrels, del nostre esforç i amor per tot el que ens lliga al nostre petit país que fa centenars d’anys va rebre el regal més bell.

És la primera fira de l’any de la comarca, amb més de 90 expositors dels quals n’hi ha una vintena que són productors d’oli i que donen a conèixer aquest or líquid, tan preuat i necessari per a la dieta mediterrània. La major part de les oliveres del nostre entorn són centenàries i de varietats autòctones, argudell i corbell, que donen aquest color verd al nostre entorn durant tot l’any.

Amb una incidència local important, a Espolla hi ha un dels trulls més grans i amb més antiguitat de la comarca, història viva del poble, on des de l’any 1932 generacions de famílies espollenques hi porten per a l’elaboració de l’oli.

Més informació