A Fira Orígens podrem aprendre, tastar i comprar.

  • Aprendre a les sessions de cuina en directe que fan reconeguts cuiners;
  • tastar els millors productes de proximitat
  • i comprar directament al productor.

Aula de Cuina de la Fira Orígens

L’Aula de Cuina compta un any més amb grans professionals que cuinaran en directe i parlaran sobre els llegums, l’eix central de les ponències d’aquesta edició.

Enguany, el dissabte hi oferiran sessions:

  • Martina, Clara i Carlota Puigvert Puigdevall (Les Cols **, Olot);
  • Marc Puig-Pey (Fundació Alícia, Sant Fruitós de Bages);
  • Lluc Quintana (Can Xapes, Cornellà de Terri);
  • Ada Parellada (Semproniana, Barcelona);
  • Jordi Ferrer (Ferrer Xocolata Pastisseria, Olot);
  • Carme Ruscalleda (Moments **, Barcelona);

I diumenge serà el torn de:

  • Gerard Xifra (La Quinta Justa, Olot – Associació d’Hostalatge de la Garrotxa);
  • Sylvia Oussedik;
  • Isma Prados;
  • Marc Ribas (La Brutal, Girona);
  • Jordi i Adrià Juncà (Ca l’Enric *, Vall de Bianya).

Aula de Tast de la Fira Orígens

L’Aula de Tast acollirà tastos de diversos productors presents a la fira. Entre d’altres, es podran fer tastos de productes de pagès, de torrons artesans i caves, de cerveses i formatges, de cafè, de botifarres catalanes o un tast a cegues amb productes de Girona Excel·lent.

Aquest any hi haurà una sessió molt especial, el tast dels 10 anys, amb productes i productors que formen part de la història d’Orígens.

A l’Espai Degustació s’hi podran degustar els tastets que ofereixen els expositors i també hi haurà una actuació musical a càrrec de La Trupe Duet.

La fira

En total, a l’espai firal hi haurà 60 productors que oferiran tastos del seus productes als visitants a través de l’intercanvi de tiquets. El visitant també podrà comprar directament al productor.

Cal destacar que, una vegada més, els productes ecològics adquiriran un gran protagonisme i enguany superaran el 38% de l’oferta de la fira.

Concurs de Botifarra Catalana

Com a novetat d’enguany se celebrarà el 1r Concurs Nacional de Botifarra Catalana que s’organitza juntament amb la Confraria del Gras i el Magre i de la Fundació Oficis de la Carn.

Dissabte 19 de novembre, Olot esdevindrà la capital xarcutera del país amb l’arribada d’una nombrosa representació de confrares cansaladers amb motiu de la celebració del concurs. Durant el matí tindran lloc les deliberacions del jurat i el diumenge dia 20 es farà l’entrega de premis i un tast de Botifarres Catalanes.

Entre els premis no hi faltarà una nova edició del Premi al Millor Producte i al Millor Estand d’Orígens 2022.

 

—————————-

El preu de l’entrada a la fira és de 5 € i inclou 5 tiquets de tast. A més de tastar, el visitant també podrà comprar directament al productor. L’Aula de Tast té un cost d’1€. Les inscripcions per aquest espai es realitzaran a l’entrada de la fira.

 

L’horari serà el dissabte 19 de novembre, des de les 10 del matí a les 9 del vespre, i el diumenge 20, des de les 10 del matí a les 8 del vespre.

La fira Orígens d’Olot està formada per una acurada selecció de productes i productors de qualitat. També aposta per la producció ecològica. Amb representació de tots els sectors d’alimentació que garanteixi al visitant, varietat i qualitat.

 

Més informació