PORC I CERVESA, fira gastronòmica

Aquest any 2021 la fira es fara en format reduit, degut a la Covid.

Ja pots consultar el programa complet d’activitats.

El que sabem d’altres anys:

  • Mostra i degustacions de productes derivats del porc i cerveses artesanes nacionals i d’importació.
  • Matança i rostida de porcs de qualitat, elaboració d’embotits en directe.
  • Mercat de producte de proximitat i embotits artesans.
  • Activitats gastronòmiques, sessions i tallers de cuina per grans i petits…
    • Tast guiat de cerveses catalanes
    • Taller d’elaboració de cervesa
  • Concurs de cervesa artesana de la fira, concurs de llonganissa de la fira, concurs de receptes de bloguers, concurs Instagram…
  • Altres activitats: Espai comerç, espectacles, i concerts gratuïts.

La Festa del Porc i la Cervesa

Cada any Manlleu acull la fira que combina gastronomia i oci a la capital del Ter. La matança del porc, l’elaboració d’embotits, la degustació de productes, el mercat, els tastos de cerveses artesanes, els espais infantils, els concerts o els tallers de cuina… són algunes de les activitats programades per a l’ocasió.

Així, al llarg de tres dies la Plaça Fra Bernadí de Manlleu es vesteix de gala per acollir expositors i firaires, artesans i productors, restauradors, músics, i famílies… D’aquesta manera, celebrar la que ja és la festa gastronòmica més tradicional del territori.

Els tastets

Els tastets comencen el 30 de setembre amb un Taller de la Cuina del Porc, a càrrec de les Cuineres de Sils. Explicaran com podem fer una llonza llaminera de porc amb salsifins, bunyols de poma i greixons.

El divendres 1 d’octubre, un tast guiat de cerveses catalanes dirigit per l’instagramer cerveser Beeerdexeidanya, de Manlleu. A més, a la plaça de Fra Bernadí es farà un concert amb la Ludwi Band.

Festa del porc i cervesa Manlleu

Foto: Nació Digital

Activitats amb la revista CUINA

La revista Cuina serà present als Tastets de Porc i Cervesa, el dissabte 2 d’octubre, amb dues activitats. La primera, la presentació del llibre ‘Mercats. Un món per descobrir’, de Josep Sucarrats, que es farà al Mercat Municipal acompanyada d’un tast de productes.

I, la segona, un sopar per celebrar el 20è aniversari de la revista, amb Joseba Cruz, de Le Clandestin, un dels vint joves xefs que us vam presentar al número especial de la revista. En Joseba prepararà un menú de degustació per a vint comensals, maridat amb una selecció de cerveses artesanes.

A més, per al dissabte s’han organitzat altres activitats, com un taller d’elaboració de cervesa artesana, un tast de sobrassades de porc negre amb Xesc Reina i Josep Dolcet, un tast retrospectiu de cerveses i un concert de Guillem Roma.

Els Tastets de Porc i Cervesa d’enguany s’acaben el diumenge 3 d’octubre. Destaca el concert vermut amb Alérgicas al Polen, un tast guiat de les cerveses premiades al Barcelona Beer Challenge 2021 dirigit per Joan Birraire, I el concert final amb Toti Soler i un tast d’embotits singulars de Manlleu i cerveses artesanes Pilster.

Durant tot el cap de setmana, a més, els comerços, bars i restaurants de Manlleu faran tastets de porc i cervesa perquè la festa estigui present a tots els racons del municipi.

Reserva prèvia

Per participar a les diferents activitats dels Tastets de Porc i Cervesa, cal reservar o comprar les entrades al web porcicervesa.cat, o presencialment a la recepció del Museu del Ter en horari d’obertura al públic (plaça de les Dones del Ter, 1. Tel. 938 515 176) o a la Casa de Cultura (Can Puget, Pl. Dalt Vila, 1. Tel. 938 515 022).

 

Més informació