Fira Sant Ermengol del 2023

La Fira Sant Ermengol fa de la Seu d’Urgell la capital del formatge. A punt d’arribar a la trentena d’edicions, s’ha convertit en l’aparador i el punt de trobada dels formatges artesans del Pirineu. Sens dubte, un dels esdeveniments més esperats tant pels urgellencs com pels sectors econòmics de la ciutat.

Consulteu el programa complet.

La Fira dels Formatges, dins la Fira de Sant Ermengol, a la Seu d’Urgell.

La Fira de Formatges Artesans del Pirineu s’ubica al Camí Ral de Cerdanya i la visita és gratuïta.  A l’entrada hi trobareu el punt d’informació i venda de tiquets de degustació.

La Fira de Formatges Artesans del Pirineu compta amb 51 formatgeries artesanes del Pirineu:

  • 11 de l’Alt Urgell i la Cerdanya,
  • 23 de la resta del Pirineu català,
  • 3 d’Aragó,
  • 8 del País Basc i Navarra,
  • 1 d’Andorra
  • i 3 del Pirineu francès

Oferiran més de 150 varietats diferents de formatges elaborats per ells mateixos.  Cal afegir-hi dues formatgeries convidades: QUESOS FACENDERA de Robles de la Valcueva (Lleó) i FORMATGERIA CAMPS del Palau d’Anglesola (Pla d’Urgell).

Formatges de vaca, cabra i ovella, elaborats majoritàriament amb llet crua, procedents d’explotacions que utilitzen la llet dels seus propis ramats (formatge de pastor) o de llet de petits ramats de proximitat.

Aprofiteu per conèixer als productors, tastar i comprar aquests formatges, que són únics i porten la essència del territori on neixen.

També hi haurà la possibilitat de prendre una copa de vi a l’estand de la Fira del Vi del Pirineu de Talarn, una cervesa artesana Cerveses C13 de la Pobla de Segur i aigua Pineo.

S’ubica al Camí Ral de Cerdanya i l’accés és gratuït. Als primers estands de la Fira hi trobarem el punt d’informació i venda de tiquets de degustació, amb el que podrem tastar 6 formatges a escollir entre totes les formatgeries.

Horari de la Fira dels Formatges

  • divendres, de 18 a 21 h
  • dissabte i diumenge, de 10 a 21 h

Fira Sant Eremengol aula de tast

L’aula de tast, a la Sala Polivalent

La Sala Polivalent serà l’espai on es desenvoluparan, a partir de divendres a la tarda, activitats de difusió i coneixement específic del formatge artesà del Pirineu. Tastos guiats, cuina del formatge, xerrades divulgatives…

Fira Online

La Fira Online és una nova manera d’entendre la Fira de Sant Ermengol i en especial, la Fira de Formatges Artesans del Pirineu.

En aquest espai s’ofereixen diferents tastos guiats de formatges artesans del Pirineu, tallers de cuina i tallers d’elaboració de formatge que podràs seguir des de la teva pantalla.

Als tallers de cuina hi haurà una selecció de quatre restaurants de l’àmbit pirinenc que fan servir el formatge artesà del Pirineu a les seves cartes. Ens ensenyaran a fer les seves receptes amb un d’aquests formatges.

Més informació