Hi haurà activitats educatives i lúdiques, per als adults i el més petits, tastos i degustacions, tallers pràctics i visites a l’hort. A més, hi trobareu parades de productors de proximitat amb tomàquets, pa, oli i productes elaborats a base de tomàquet.

Jornades Gastronòmiques del tomàquet del Vallès, amb plats i menús amb tomàquets de varietats recuperades del Vallès.

La Fira l’organitza el Consell Comarcal amb la col•laboració de l’Ajuntament.


Edició 2020:

La Fira del tomàquet del Vallès Oriental s’ajorna per al setembre

L’organització de la Fira del Tomàquet –Consell Comarcal, Llavors Orientals i Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana- ha decidit posposar la celebració de l’onzena edició per al mes de setembre.

Des de l’esclat de la crisi sanitària s’estava treballant en mantenir la Fira el mes de juliol amb un nou format. S’havia convidat als productors de les varietats antigues de tomàquet del Vallès Oriental a vendre el seu producte.

El mildiu ha afectat les tomaqueres

Tanmateix, les darreres setmanes els productors han comunicat que el fong del míldiu ha afectat la majoria de tomaqueres que tenien plantades, fet que complica la producció dels tomàquets.

Davant d’aquesta problemàtica i el fet que eren pocs els productors que podien participar a la Fira s’ha decidit posposar-la per al mes de setembre, a l’espera que les noves tomaqueres tinguin el seu fruit.

La Fira del Tomàquet del Vallès Oriental és una de les fires de referència a Catalunya en el sector dels productes de proximitat. La Fira sempre se celebra al Centre Cívic La Fàbrica, de Santa Eulàlia de Ronçana. A banda de la venda de productes, se celebren tastos, visites guiades, tallers i showcookings.

Més informació