La Fira del Tomàquet del Vallès Oriental, a Santa Eulàlia de Ronçana, és l’esdeveniment més veterà dels que arreu del país celebren la diversitat i la riquesa de la nostra horta.

Edició 2021 de la Fira del Tomàquet del Vallès Oriental

Aquest any es recupera el format tradicional de la Fira. Al Centre Cívic La Fàbrica, de Santa Eulàlia de Ronçana.

L’eix central és el mercat de prodcutors, amb parades de productors de proximitat amb tomàquets, pa, oli i productes elaborats a base de tomàquet. També hi ha activitats educatives i lúdiques, per als adults i el més petits. Ttastos i degustacions, tallers pràctics i visites a l’hort.

Entre d’altres activitats, el programa del 2021 inclou:

Dissabte 24 de juliol. la presentació i degustació del nou gaspatxo Termal, elaborat amb aigües minero-medicinal de Caldes de Montbui i amb tomàquets de proximitat.

Diumenge 25 de juliol, presentació del projecte Conserves de tomàquet feta amb Tomàquets de varietats locals. A càrrec de Llavors Orientals

Per participar al show cooking, al tast de tomàquets i a les visites a l’hort serà necessari fer inscripció prèvia a través del següent enllaç.

Segon concurs de cuina

Diumenge 25 de juliol se celebrarà també el segon Concurs de cuina del tomàquet  en cru i cuit de varietats locals. El concurs està obert a tots aquells que hi vulguin participar.

Hi haurà activitats educatives i lúdiques, per als adults i el més petits, tastos i degustacions, tallers pràctics i visites a l’hort. A més, hi trobareu parades de productors de proximitat amb tomàquets, pa, oli i productes elaborats a base de tomàquet.

Jornades Gastronòmiques del tomàquet del Vallès, amb plats i menús amb tomàquets de varietats recuperades del Vallès.

La Fira l’organitza el Consell Comarcal amb la col•laboració de l’Ajuntament.

La Fira del Tomàquet del Vallès Oriental és una de les fires de referència a Catalunya en el sector dels productes de proximitat. A banda de la venda de productes, se celebren tastos, visites guiades, tallers i showcookings.

Més informació