La 1a Jornada sobre plantes silvestres comestibles de les comarques gironines es durà a terme el 27 de novembre a Santa Cristina d’Aro.

Una jornada per descobrir les plantes silvestres comestibles i tots els seus usos a través d’un programa d’activitats que inclou una xerrada, quatre sortides de descoberta, un show cooking i un dinar on tots els plats incorporen plantes silvestres i varietats tradicionals.

L’esdeveniment, que es durà a terme el 27 de novembre a l’Espai Riudaura, ja ha obert les inscripcions per a totes les persones interessades.

La Jornada, que està organitzada pel Col·lectiu Eixarcolant i l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro, oferirà als visitants l’oportunitat única de descobrir de forma vivencial els usos de les plantes silvestres comestibles.

Alhora, la Jornada posarà de manifest que moltes d’aquestes plantes, tot i ser desconegudes per la majoria de les persones, poden tenir un gran nombre d’aplicacions en el dia a dia, per exemple en l’àmbit culinari. I és que només amb la recuperació d’aquestes espècies és possible avançar vers una agricultura més sostenible, una alimentació de qualitat, i un entorn rural dinàmic que contribueixi a la preservació dels valors naturals i culturals.

Xerrades, sortides, demostració de cuina, dinar silvestre

El programa d’aquesta primera edició consta quatre grans activitats que faran les delícies de tots els assistents.

La jornada començarà amb una xerrada titulada “Silvestres i comestibles, abraçar la botànica i la gastronomia per transformar el futur”. Anirà a càrrec de Marc Talavera, president del Col·lectiu Eixarcolant. Permetrà a tothom descobrir tots els secrets de les plantes silvestres comestibles.

Posteriorment, es desenvoluparan 4 sortides etnobotàniques. Tanscorreran en paral·lel i permetran descobrir les plantes sobre el terreny i alhora gaudir d’unes explicacions per tal d’aprendre in situ.

La tercera activitat serà una demostració de cuina titulada “Cuinar amb silvestres, l’essència del paisatge al plat”. A càrrec del cuiner Josep Alcalà.

Finalment, i per donar cloenda a aquesta primera edició, es realitzarà un dinar silvestre. Tots els plats incorporaran plantes silvestres i varietats agrícoles tradicionals.

Les activitats es desenvoluparan al llarg tot el matí i migdia del dissabte 27 de novembre a l’Espai Ridaura de Santa Cristina d’Aro. Tot el programa detallat està disponible a la pàgina web www.santacristina.cat on es poden realitzar les inscripcions per les activitats.

Més informació