El cuiner Sergi de Meià serà dimecres 22 a Manresa per presentar el llibre La cuina del consolat del mar, del qual n’és un dels autors. Un llibre escrit a quatre mans: a més de Sergi de Meià hi han contribuït Miquel Calent, Lucía Murillo i Isabel Lugo.

El Consolat de Mar és una institució que celebra més de 700 d’existència. Al seu moment va esperonar una important innovació a la cuina, gràcies al comerç marítim de l’edat mitjana ençà.

La cuina del Consolat de Mar, editat pel segell manresà Llibres Parcir, és un llibre que recull una mostra significativa d’aquella cuina. Un receptari que combina tradició i modernitat. Plats elaborats per nombroses generacions als Països Catalans.

  • dimecres 22 de novembre
  • a les 20 h
  • a la Llibreria Parcir (Manresa)

En acabar, tast de brou d’escudella, elaborat per Nani Sala, xef del Mas de la Sala (Sallent).

Festa de l’Escudella, i presentació de la nova comunitat Slow Food Catalunya Central

La presentació d’aquest llibre és el primer acte públic que organitza la nova comunitat Slow Food Catalunya Central, tot just acabada de constituir.

D’aquesta manera, la nova comunitat es vol donar a conèixer i vol fer arribar la filosofia Slow Food a la societat.

La presentació d’aquest llibre és només el punt de partida d’aquesta Festa de l’Escudella. El plat fort serà el diumenge 26 de novembre, a la plaça Crist Rei de Manresa, amb un mercat de productors Slow Food i demostracions de cuina al voltant de l’escudella.

Jornades Gastronòmiques de l’Escudella

  • Del 26 de novembre al 10 de desembre
    Als restaurants de la comarca, aquest plat tradicional serà present amb menús especials.

Més informació