El node territorial de Ponent del Col·lectiu Eixarcolant organitza per primera vegada una trobada d’intercanvi de llavors a Lleida. Una activitat totalment gratuïta i oberta al públic.

L’activitat es durà a terme el diumenge 13 de febrer a Lleida, amb inici previst a les 19h i finalització a les 21h, i tindrà lloc al carrer Alcalde Porqueres 63 “baixos”, a la seu de la Xarxa de Suport Mutu.

Aquesta trobada, enfocada a l’intercanvi, oferirà la possibilitat a tots els participants de portar llavors pròpies per intercanviar-les amb altres persones interessades. També s’hi podrà participar tot i no portar-ne, experiencia basada en “la toma del montón” de Peter Kropotkin, base del Suport Mutu.

Amanda Bataller, responsable del node Ponent afirma que

“Aquesta trobada d’intercanvi permetrà als participants descobrir la importància de crear xarxa per poder compartir llavors, però també per poder compartir coneixements i activitats que girin al voltant d’un nou model de producció, distribució i consum d’aliments molt més sostenible, ètic i just”.

Finalment, destacar que l’activitat servirà per donar el tret de sortida a tot un seguit de trobades, tallers, cursos i actes previstos per aquest 2022 que realitzarà el Node Ponent de l’entitat. Totes aquestes accions s’enmarquen en l’aposta pel creixement i per la descentralització del Col·lectiu Eixarcolant, i es replicaran als 19 nodes de l’entitat repartits pel territori.

El Col·lectiu Eixarcolant té per objectiu fomentar un nou model agroalimentari emprant les espècies silvestres comestibles i les varietats agrícoles tradicionals.

 

Més informació