La Mostra Vi_suals d’enguany presenta el treball de 13 artistes al voltant del concepte «Cercles»

En el marc de ViBa torna, un any més, la mostra Vi_suals, un projecte que vol donar valor a la cultura tradicional del vi amb els llenguatges artístics contemporanis.

Amb una trajectòria de gairebé 10 anys, Vi_suals ha esdevingut un projecte cultural de referència. Per la seva tasca divulgativa a l’hora d’apropar la cultura del vi al teixit social de Manresa i comarca. Gràcies a la complicitat de:

  • la Denominació d’Origen Pla de Bages,
  • l’Ajuntament de Manresa,
  • la Taula de les Arts Visuals de la Catalunya Central (TAVCC),
  • Cine Club Manresa i
  • Foto Art Manresa,

Exposició fotogràfica, curtmetratges

Any rere any, el projecte Vi_suals reuneix el treball de diferents artistes de la zona del pla del Bages.  Una mostra que té com a fil conductor un concepte o element vinculat a la viticultura. El programa d’enguany parteix del concepte «cercles». Es va començar a gestar l’any 2020 però, degut a l’eclosió de la pandèmia de la Covid-19, no va poder mostrar-se.

A més de les obres plàstiques, Vi_suals també presenta cada any una exposició fotogràfica a càrrec de Foto Art Manresa i la projecció de dos curtmetratges sota la coordinació de Cine Club Manresa. Totes dues propostes presenten obres també creades especialment per a l’ocasió.

Cercles

Sota l’eix temàtic dels «cercles», la TAVCC presenta un projecte de comissariat que inclou l’obra de 13 artistes plàstics i 2 directors cinematogràfics. Els artistes plàstics han incorporat a les seves creacions un cèrcol de ferro de bóta, cedit per cadascun dels cellers de la Denominació d’Origen Pla de Bages que participen en el projecte. A més d’aquesta referència directa al món del vi, els «cercles» apel·len al procés vegetatiu de la vinya i són alhora el símbol de l’infinit i la unitat.

La mostra d’obres estarà oberta al públic els dies 4, 5 i 6 a la nau principal del recinte de l’Anònima, al pati del qual hi haurà la mostra de vi ViBa.

Espais

L’exposició de fotografia, a càrrec de Foto Art Manresa, es podrà visitar del 4 al 13 de juny a la sala d’exposicions de l’Esplai Plana de l’Om.

La projecció dels dos curtmetratges, a càrrec de Pau Gros i Carla Soza, impulsats per Cine Club Manresa, serà dissabte 5 de juny a l’auditori l’Espai Plana de l’Om.

Vi_suals és un projecte impulsat conjuntament per la DO Pla de Bages i l’Ajuntament de Manresa. Compta amb el comissariat i coordinació de la Taula d’Arts Visuals de la Catalunya Central. També hi participen  Foto Art Manresa i Cine Club Manresa.

Més informació