La Guia Proper és un directori que recull una selecció de pagesos, ramaders, petits productors, mercats i altres fonts per aconseguir aliments de proximitat de Catalunya.

En els temps que corren, és difícil de confiar que els aliments que portem a taula han estat produïts d’una manera ètica i sostenible.

Hem posat en marxa aquest directori per posar-ho fàcil: trobar bons aliments i donar suport a la pagesia local, granges, restaurants i tots aquells que ho estan fent bé. Que fan el millor que poden per als seus clients, per als seus treballadors i per al planeta.

Les fitxes de la Guia inclouen restaurants, granges, mercats de pagès, botigues i altres. Pots cercar per categoria i per comarques.

A l’hora de crear aquest directori s’ha pensat en tres possibles públics potencials:

  • primer, el consumidor que vol saber on pot comprar productes de proximitat;
  • segon, el turista que visita la zona i en vol conèixer la seva oferta gastronòmica i que vol completar la seva ruta amb possibles visites a pagesos, granges, cellers…;
  • i finalment professionals del sector agroalimentari que busquen proveïdors d’algun producte concret.

La Guia Proper neix el 2019 amb la voluntat de recollir les adreces i les dades de contacte de pagesos, ramaders, elaboradors de productes de quilòmetre zero, així com botigues on trobar aquests productes, restaurants que hi basen la seva cuina i diverses associacions relacionades amb aquest sector, com és el cas de les cooperatives de consum.

Qui fa la Guia Proper?

 

La Guia Proper és una iniciativa de Proper.cat, una plataforma web dedicada a la promoció del producte de proximitat.

L’objectiu de Proper és afavorir el coneixement, el contacte directe, entre productors i la comunitat local. Al lloc web de Proper, engegat el 2016, s’hi poden trobar articles i entrevistes sobre productes de temporada, productors, restaurants i iniciatives relacionades.

Es tracta d’una iniciativa privada que es finança gràcies al suport de les institucions i les aportacions de les empreses que figuren en el directori, tot i que la inscripció d’aquestes empreses és gratuïta en el seu nivell bàsic.

Ajuda’ns a fer créixer la Guia Proper!

 

Ens hem proposat de fer el mapa complet el sistema alimentari sostenible. Podem fer molt de camí pel nostre compte, però podem anar més enllà, més ràpidament, amb l’ajuda de gent com tu a tot el país.

Si coneixes alguna empresa sostenible que ha de ser inclosa a la guia, digues-nos-la. Pots donar-la d’alta fent servir aquest formulari. També pots contactar amb nosaltres per informar-nos de qualsevol error o per indicar alguna empresa que creguis que no compleix els criteris per ser inclosa en la Guia Proper.


Contacta amb nosaltres