Cal Fusteret

Xarcuteria ecològica

En Genís Noguera, de Sant Fruitós, és un dels paradistes veterans dels Mercats de la Terra que la gent d’Slow Food Barcelona organitzen des de fa una colla d’anys. En Genís va ser un pioner, a l’hora de fer embotits ecològics, sota la marca de Cal Fusteret, i els cuiners catalans que es preocupen per la sostenibilitat han reconegut la qualitat dels seus embotits artesanals.

Aquesta forta vinculació amb el món de l’hostaleria va fer que l’any 2020, amb el tancament dels restaurants per la pandèmia, fos un any complicat per a Cal Fusteret. En aquell moment va tenir el suport de la iniciativa Productors Catalans, que el va ajudar a fer arribar els seus productes arreu de Catalunya, amb una forta difusió per les xarxes, un sistema de comandes per internet i posterior repartiment a domicili.

Posteriorment ha renovat el seu lloc web, i ara també es poden fer les comandes des d’allà. Hi trobem la seva gamma d’embotits: fuet sec, llonganissa, pernil curat ecològic, sobrassada, pernil dolç, botifarra del perol, botifarra negra i bull blanc. Menció a part pels seus frankfurts ecològics, que en alguns moments ha estat venent amb el nom de ‘frankfurts de l’oncle Frank”.

També hi ven carn de porc i de vedella ecològica. I fa una bona varietat de botifarres i hamburgueses. Pels volts del Carnaval el trobareu ben enfeinat preparant les seves botifarres d’ou.

Habitualment també serveis alguns plats precuinats i cuinats: canelons, fricandó, galtes de porc rostides, cua de bou estofada, cap i pota de vedella, i mandonguilles amb sípia.

Des de 1944

El Genís ha heretat aquest ofici de la seva família, que l’any 1944 van reconvertir en una cansaladeria el que era una fusteria. D’aquí el nom, Cal Fusteret.

De la família li ve també la ‘tradició’ d’implicar-se activament en diferents activitats del poble, entre les quals hi ha la Festa de l’Arròs de Sant Fruitós, que se celebra el diumenge de Carnestoltes. Els Noguera han estat des de sempre integrant la Colla de cuiners i cuineres que s’encarreguen de preparar un arròs que es reparteix de forma gratuïta, i del que en les darreres edicions se n’ha arribat a repartir fins a tres mil racions.

Carrer Jacint Verdaguer 64
Sant Fruitós de Bages 08272 CT ES
Com arribar-hi